Ευκλείδης Τσακαλώτος: Μπαράζ συναντήσεων με τους επικεφαλής του ΔΝΤ & των θεσμών στο περιθώριο της Εαρινής Συνόδου

Πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους βρίσκονται Ελλάδα και πιστωτές, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Eurogroup.

Στην Ουάσιγκτον βρίσκονται ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Γιώργος Χουλιαράκης οι οποίοι παίρνουν μέρος στις εργασίες της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ.

Οι δύο άνδρες θα έχουν σήμερα συνομιλίες με τον Επίτροπο οικονομικών, τον πρόεδρο του Eurogroup, τον Γάλλο ΥΠΟΙΚ και πρόεδρο της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας. Αύριο με την Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία εξέφρασε τη στήριξή της στην ελληνική προσπάθεια, ξεκαθαρίζοντας ότι το ΔΝΤ δεν ζητά πλέον άλλες περικοπές δαπανών από την χώρα μας, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο, "η Ελλάδα και οι πιστωτές της, μοιάζουν να είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη συμφωνίας για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους".

Διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται θέμα παράτασης του ελληνικού προγράμματος έδωσε ο ευρωπαίος επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ