Ξεχάστε το πιτόγυρο όπως το ξέρατε! Ο γύρος... μανιταριών είναι εδώ!

Το κλασικό πιτόγυρο, τώρα και για vegans, στα Εξάρχεια!

Εδώ και λίγες μέρες το σουβλατζίδικο Amanita Grill, που βρίσκεται στα Εξάρχεια, ξεκίνησε να σερβίρει το απόλυτο χορτοφαγικό σουβλάκι με γύρο μανιταριών!

Προς το παρόν ο κατάλογος σου δίνει τρεις επιλογές: Red Amanita με γύρο μανιταριών, αβοκάντο, vegan μαγιονέζα, σάλτσα ντομάτας και σαλάτα, Yellow Amanita με γύρο μανιταριών, αβοκάντο, vegan μαγιονέζα, μουστάρδα και σαλάτα, Amanita Kebab με σουτζουκάκια από φακή, σάλτσα ντομάτας, τυρί κρέμα από αμύγδαλο και σαλάτα και Amanita Potato Fries -όλα στα 2,5€. Στο μέλλον αναμένεται να προστεθούν και άλλες επιλογές, όπως ντάκος, μουσακάς και λαζάνια.

Οι ιδιοκτήτες της επιχείρησης, ο Αντώνης και ο Βασίλης, αποφάσισαν να κάνουν την ανατροπή και να ανοίξουν ένα μαγαζί, που προσφέρει νόστιμες επιλογές street food στους vegans, αλλά και μία διαφορετική γευστική εμπειρία στον καθένα από εμάς.

Μπορεί η λέξη Amanita να αναφέρεται σε ένα γένος μανιταριών, που περιλαμβάνει 65 είδη, ωστόσο στο vegan σουβλάκι τους ο Αντώνης και ο Βασίλης χρησιμοποιούν μόνο πορτομπέλο και πλευρώτους, τα οποία και νοστιμίζουν με κάθε λογής μπαχαρικά και στη συνέχεια ψήνουν στο γκριλ, όπως αναφέρει το olivemagazine.gr. Η πατάτα ολόφρεσκη και κομμένη στο χέρι, τηγανίζεται σε 80% έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και 20% ηλιέλαιο, με αποτέλεσμα να είναι απίστευτα τραγανή στο εξωτερικό και μοναδικά μαλακή στο εσωτερικό.

Amanita Grill
Θεμιστοκλέους 43-45, Εξάρχεια, 2111822343, Δευτ.-Σάβ. 13.30-01.00

(Φωτογραφίες: Facebook/ Amanita Grill)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ