Ο Σπύρος Σούλης συμβουλεύει: Να γιατί δεν πρέπει να πετάτε τον χρησιμοποιημένο καφέ!

Είναι απίστευτο το πόσες χρήσεις μπορεί να έχει ο χρησιμοποιημένος καφές!

Αν είστε λάτρεις του καφέ τότε παράγετε μια γενναία ποσότητα χρησιμοποιημένου καφέ καθημερινά. 

Αρχικά αξίζει να αναφέρουμε πως το πιο ακατάλληλο σημείο για να πετάξετε τον καφέ σας είναι ο νεροχύτης της κουζίνας σας. Ο καφές είναι άλλωστε από τους Νο1 λόγους που βουλώνουν τα σιφόνια της κουζίνας.

Ωστόσο σας προτρέπουμε να μην τον πετάτε ούτε στα σκουπίδια! Γιατί; Διαβάστε παρακάτω.

Στο καθάρισμα Ο καφές είναι ιδανικός για να τρίψετε τα τηγάνια και τις κατσαρόλες σας, αλλά και για να τον χρησιμοποιήσετε για να απομακρύνετε ξεραμένο φαγητό από ράφια και πάγκους. Επίσης είναι κατάλληλος για να καταπολεμήσετε τις άσχημες μυρωδιές: βάλτε τον στον κάδο απορριμμάτων μαζί με μαγειρική σόδα ή διατηρήστε τον σε ένα βαζάκι στο ψυγείο για να απορροφήσει τις μυρωδιές από τα τρόφιμα.

Όταν ετοιμάζεστε για… έξοδο Αν αδυνατείτε να απομακρύνετε από τα χέρια σας τη μυρωδιά του σκόρδου ή του κρεμμυδιού μαντέψτε πώς μπορείτε να το κάνετε πανεύκολα. Ακριβώς – τρίβοντας τα χέρια σας με χρησιμοποιημένο καφέ. Αναμίξτε τον με λάδι καρύδας και θα δημιουργήσετε ένα ισχυρό προϊόν απολέπισης για το σώμα σας στο ντους. Είναι επίσης ιδανικός για να καθαρίσετε τα μαλλιά σας σε βάθος – κάντε απαλό μασάζ σε βρεγμένα μαλλιά πριν εφαρμόσετε το σαμπουάν, όπως αναφέρει το spirossoulis.com.

Για το σπίτι Θέλετε να καθαρίσετε την στάχτη από το τζάκι σας χωρίς να σηκωθεί σύννεφο από σκόνη; Ρίξτε στη στάχτη λίγο καφέ! Θέλετε να εξαφανίσετε τις γρατσουνιές από τα έπιπλα; Αναμίξτε χρησιμοποιημένο καφέ με ελαιόλαδο σε αναλογία 1:1 και απλώστε το μίγμα πάνω στην γρατσουνιά σκουπίζοντας ό, τι περισσεύει.

Στον κήπο ή την βεράντα Ρίξτε καφέ για να απομακρύνετε τα μυρμήγκια από διάφορους εξωτερικούς χώρους. Αναμίξτε τον με ξερά χόρτα, φύλλα κλπ και ρίξτε τον σε φυτά όπως η αζαλέα, η καμέλια και τα τριαντάφυλλα. Απομακρύνετε τα φίδια και τα σαλιγκάρια ρίχνοντας χρησιμοποιημένο καφέ στην περίμετρο του κήπου σας. Τέλος, ο καφές ελκύει τα σκουλήκια που είναι ιδανικά για την κομποστοποίηση και το χώμα σας!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ