Άρθρο: Και ο ψυχρός πόλεμος λίγο απέχει από το να γίνει θερμός & να αλλάξει τις συνθήκες ζωής όσων θέλουν ειρήνη

Τα μέσα χειραγώγησης της διεθνούς κοινής γνώμης κατασκευάζουν γεγονότα και ενόχους όπως απαιτούν τα συμφέροντα των χειραγωγών

Για να εξυπηρετήσεις τα πολιτικά σου συμφέροντα, ακόμα και για πόλεμο, χρειάζεται μια καλή δικαιολογία. Όταν ο Χίτλερ ήθελε να εισβάλει στην Πολωνία το 1940, έκανε την ακόλουθη κατασκευή. Γερμανοί κομάντος ντυμένοι με πολωνικές στολές επιτέθηκαν σε Γερμανούς φύλακες των συνόρων και τους σκότωσαν.

Στη σύγχρονη εποχή, το πλέον κραυγαλέο παράδειγμα συνέβη από τους Αμερικανούς στο Ιράκ. Αφού προσπάθησαν ανεπιτυχώς να συνδέσουν το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν με την Αλ Κάιντα, ανακάλυψαν την επικίνδυνη -για όλο τον κόσμο- κατοχή βιολογικών όπλων.

*Γράφει ο Δημήτρης Χρήστου στην Αυγή

Για τον σκοπό αυτό μίλησε στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ως υπουργός Εξωτερικών, ο τιμημένος στρατηγός Κόλιν Πάουελ και παρουσίασε πλήθος αεροφωτογραφιών που, υποτίθεται, απεδείκνυαν του λόγου το αληθές. Αφού τελικά οι Αμερικανοί και οι Βρετανοί κατέλαβαν το Ιράκ, έψαξαν να βρουν τα περιβόητα βιολογικά όπλα, αλλά δεν βρήκαν απολύτως τίποτα! Ντροπιασμένος ο Κόλιν Πάουελ αναγκάστηκε να παραιτηθεί και να ομολογήσει ότι εξαπατήθηκε από τις αμερικανικές υπηρεσίες!

Πριν από λίγο καιρό, είχαμε την απόπειρα δολοφονίας του διπλού Ρώσου πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ στη Βρετανία. Η Τερέζα Μέι έσπευσε να δείξει ως ένοχη τη Ρωσία, αν και μέχρι σήμερα δεν έχουν παρουσιάσει αποδείξεις. Κανένα πρόβλημα. Στρίμωξαν τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν, ως φανατικό ρωσόφιλο, και πρόσφεραν άφεση αμαρτιών στον Τραμπ, που θεωρείται μαριονέτα του Πούτιν.

Λίγο μετά, εντυπωσιαστήκαμε από τις δηλώσεις πρόθεσης του Αμερικανού Προέδρου για απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία. Όμως το βαθύ κράτος των αμερικανικών υπηρεσιών δεν είχε πει την τελευταία κουβέντα. Η επίθεση εναντίον αμάχων με δηλητηριώδη αέρια στη Συρία ήρθε την κατάλληλη στιγμή και ξεσήκωσε τη δημοκρατική Δύση. Ένοχος χωρίς δίκη και αποδείξεις ο Άσαντ.

Οργισμένος ο Τραμπ ξέχασε την απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων και απείλησε με σκληρούς βομβαρδισμούς τις δυνάμεις του συριακού καθεστώτος. Και ο πρώτος βομβαρδισμός έγινε σε στρατιωτική βάση όπου σταθμεύουν συριακές δυνάμεις και Ρώσοι. Κανείς όμως δεν αναλαμβάνει την ευθύνη. Η Μόσχα έδειξε το Τελ Αβίβ!

Παρακάτω από τη Συρία, στη Γάζα, οι ισραηλινές δυνάμεις αντιμετωπίζουν διαμαρτυρίες αόπλων Παλαιστινίων με πραγματικά πυρά. Πάνω από 20 οι νεκροί και πάνω από 1.500 οι τραυματίες, κυρίως παιδιά και γυναίκες. Άλλο το ζύγι για τους νεκρούς Παλαιστινίους και άλλο για τα θύματα του ισραηλινού στρατού που... σκοτώνει για αυτοάμυνα!

Τα μέσα χειραγώγησης της διεθνούς κοινής γνώμης κατασκευάζουν γεγονότα και ενόχους που απαιτούν τα συμφέροντα των χειραγωγών. Και ο ψυχρός πόλεμος λίγο απέχει από το να γίνει θερμός και να αλλάξει τις συνθήκες ζωής όλων όσοι αναζητούν τις καλύτερες συνθήκες ειρηνικής συνύπαρξης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ