Ποιος θα ενημερωθεί πρώτος για τη γέννηση του τρίτου παιδιού William & Kate; Το πρωτόκολλο που ακολουθείται για τα νέα μέλη της βασιλικής οικογένειας

Εν αναμονή του τρίτου βασιλικού μωρού, μάθετε τι προστάζει το πρωτόκολλο για τη γέννηση ενός νέου μέλους της Βασιλικής Οικογένειας της Μεγάλης Βρετανίας.

Από μέρα σε μέρα ο πρίγκιπας William και η σύζυγός του Kate Middleton πρόκειται να αποκτήσουν το τρίτο τους παιδί.

Με την τελευταία επίσημη δημόσια εμφάνιση της Δούκισσας του Cambridge να έχει γίνει στις 22 Μαρτίου και η πτέρυγα Lindo στο St Mary’s Hospital του Λονδίνου- όπου γεννιούνται κατά παράδοση τα μέλη της Βασιλικής οικογένειας- να είναι έτοιμη να την υποδεχθεί, όλα δείχνουν πως η ώρα πλησιάζει.

Άλλωστε, οι πληροφορίες- που δεν έχουν επιβεβαιωθεί, ωστόσο, επίσημα από το παλάτι- αναφέρουν πως η Kate θα γεννήσει στις 23 Απριλίου.

Όπως είναι γνωστό, δε, στις βασιλικές γεννήσεις- όπως και σε πολλά άλλα- ακολουθείται πρωτόκολλο και το ίδιο ισχύει και για τον οίκο των Ουίνδσορ.

(Photo: GETTY IMAGES/ CHRIS JACKSON)

Εκείνη που θα ενημερωθεί πρώτη για την έλευση του τρίτου μωρού του William και της Kate θα είναι- ποιά άλλη;- η βασίλισσα Ελισάβετ.

Αμέσως μετά τον τοκετό, ο Ουίλιαμ θα τηλεφωνήσει στη γιαγιά του για να της ανακοινώσει το ευτυχές γεγονός. Ο πρίγκιπας θα ειδοποιήσει στη συνέχεια τον πατέρα του Κάρολο, τη μητριά του Καμίλα, τον αδελφό του Χάρι και τη μέλλουσα νύφη του Μέγκαν.

Ο Ουίλιαμ θα πρέπει επίσης να τηλεφωνήσει στα πεθερικά του, τους γονείς της Κέιτ, τον Μάικλ και την Κάρολ Μίντλεντον.

Ο ιδιαίτερος γραμματέας του Ουίλιαμ, ο Μιγκέλ Χεντ, (σε μια από τις τελευταίες του αποστολές πριν αποχωρήσει από τη θέση αυτή τον Ιούλιο) θα πρέπει να ειδοποιήσει την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, η οποία θα ενημερώσει τα μέλη της κυβέρνησης και τους εκπροσώπους των θεσμών της χώρας. Ο ιδιαίτερος γραμματέας της βασίλισσας θα ενημερώσει τους γενικούς κυβερνήτες των χωρών της Κοινοπολιτείας.

(Photo: Getty Images)

Επίσης, τις επόμενες ώρες από την γέννηση του βασιλικού μωρού θα ριφθούν 62 κανονιοβολισμοί από τον Πύργο του Λονδίνου και 41 από το Γκριν Παρκ, κοντά στο Μπάκιγχαμ. Η βρετανική σημαία θα αναρτηθεί σε όλα τα επίσημα κτίρια και θα χτυπήσουν οι καμπάνες του Αβαείου του Ουέστμινστερ χαιρετίζοντας το γεγονός.

Όσο για το πότε θα μάθουμε το όνομα του νέου μέλους; Τα ονόματα του πρίγκιπα George και της πριγκίπισσας Charlotte έγιναν γνωστά μόλις δύο ημέρες μετά την γέννησή του. Ωστόσο, οι Βρετανοί χρειάστηκε να περιμένουν μια εβδομάδα πριν μάθουν το όνομα του William και έναν μήνα πριν ακούσουν το όνομα του Κάρολου. 

Ακόμη, ένας από τους δύο βασιλικούς γυναικολόγους -Άλαν Φάρθινγκ και Γκάι Θορπ-Μπίστον- θα ετοιμάσει το επίσημο πιστοποιητικό γέννησης που θα αναφέρει το φύλο του παιδιού, το βάρος του, την ώρα γέννησής του. Το πιστοποιητικό, σύμβολο της αναγγελίας στον μονάρχη του νέου κληρονόμου, θα δοθεί στους βασιλικούς βοηθούς και με αστυνομική συνοδεία θα φθάσει έως το Μπάκιγχαμ, όπου θα αναρτηθεί σε καβαλέτο πίσω από το κιγκλίδωμα της εισόδου των Ανακτόρων.

Αν και κατά την παράδοση, ο δημόσιος τελάλης του Λονδίνου, έξω από το μαιευτήριο, «αναγγέλει στον λαό» το ευτυχές γεγονός, ο William και η Kate "έσπασαν" την παράδοση αυτή με την γέννηση των δύο μεγαλύτερων παιδιών τους.

Οι λεπτομέρειες της γέννησης του George έγιναν γνωστές από ένα τηλεγράφημα του Press Association, του εθνικού πρακτορείου ειδήσεων της Βρετανίας, ενώ η γέννηση της Charlotte ανακοινώθηκε μέσω social media!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ