Κορυφώνονται οι εξελίξεις στη Συρία- "Τύμπανα πολέμου" στη Μεσόγειο

Η κατάσταση στη Συρία είναι τεταμένη και οι διεθνείς σχέσεις ιδιαιτέρως εύθραυστες...

Μετά και την χθεσινή προειδοποίηση Τραμπ στη Ρωσία, πως "οι πύραυλοι έρχονται στη Συρία", η κατάσταση κρέμεται από μία κλωστή...

Αν και ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν έχει πάρει ακόμη οριστικές αποφάσεις σχετικά με την ενδεχόμενη επίθεση, δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά εξοπλισμένα με πυραύλους Τόμαχοκ έχουν λάβει θέση και είναι έτοιμα να αναλάβουν δράση, μαζί με υποβρύχια και μαχητικά τζετ, εάν ο Τραμπ αποφασίσει τελικά να πραγματοποιήσει τις απειλές του και να «χτυπήσει» επιλεγμένους στόχους στη Συρία.

Η, δε, ρωσική στρατιωτική αστυνομία αναπτύσσεται στην πόλη Ντούμα της Συρίας, όπως μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

«Είναι οι εγγυητές της νομιμότητας και της τάξης στην πόλη», ανέφερε σχετικά το ρωσικό υπουργείο.

«Αδιαπέραστο» χαρακτηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ τον «ατσάλινο κλοιό» που σχηματίζουν γύρω από τη Συρία τα ρωσικά πυραυλικά συστήματα S-400. Πρόκειται για τα πιο προηγμένα συστήματα της ρωσικής αεράμυνας και αποτελούνται από συστοιχίες αντιαεροπορικών πυραύλων νέας γενιάς, μέσου και μεγάλου βεληνεκούς.

(Photo: EPA/ANDY RAIN)

Παράλληλα, μετά από επικοινωνία του Τραμπ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σχετικά με την κρίση στη Συρία, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να διατηρήσουν στενή επικοινωνία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

Και η Βρετανία, όμως, προετοιμάζεται για πιθανή συμμετοχή της σε ενδεχόμενη επίθεση στη Συρία.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι διέταξε βρετανικά υποβρύχια να κινηθούν εντός εμβέλειας πυραύλων με τη Συρία ώστε να είναι σε ετοιμότητα να εξαπολύσουν επιθέσεις ενάντια στον συριακό στρατό, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Αν και η Μέι δεν έχει λάβει τελική απόφαση κατά πόσον η Βρετανία θα συμμετέχει σε επιδρομές των ΗΠΑ και της Γαλλίας σε απάντηση της φερόμενης χημικής επίθεσης στη Συρία, θέλει, ωστόσο, να είναι σε θέση να δράσει άμεσα, όπως τόνισε η εφημερίδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ