Να πως θα γίνετε παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά σας!

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι για να λειτουργήσετε ως παράδειγμα προς μίμηση για τα παιδιά σας.

Από τη στιγμή που η σχέση σας με το σύντροφό σας είναι σε καλό επίπεδο, μη διστάζετε να εκδηλώνετε την αγάπη σας προς το πρόσωπό του (και τούμπαλιν) μπροστά στο παιδί. Μπορεί κάποιες φορές το παιδί να ζηλεύει, όμως στην ουσία αυτές οι εικόνες είναι ανεκτίμητης αξίας παρακαταθήκη για το μέλλον.

Να βοηθάτε ο ένας τον άλλον οικειοθελώς. Είναι πολύ σημαντικό να βλέπει το παιδί ότι οι γονείς του λειτουργούν ως ομάδα και δε δείχνουν αδιαφορία για το/τη σύντροφό τους που κουράζεται.

Ποιος είπε ότι η επιβράβευση είναι απαραίτητη μόνο για τα παιδιά; Και ο/η σύντροφός σας έχει ανάγκη να ακούει έναν καλό λόγο όταν πρέπει, κάτι που ταυτόχρονα δημιουργεί ηρεμία και στο μικρό σας.

Όταν έρθει η στιγμή να διαφωνήσετε, κάντε το με κόσμιο τρόπο και όχι με φωνές, αμοιβαίες κατηγορίες και προσβολές. Και βέβαια όταν η ένταση φτάσει στο τέλος της, φροντίστε να επανέλθετε στην προ τσακωμού κατάσταση με το/τη σύντροφό σας, σύμφωνα με το mother.gr.

Τέλος, η καθιέρωση σταθερού προγράμματος στο φαγητό και τον ύπνο του παιδιού, αλλά και σε κάθε έκφανση της οικογενειακής ζωής, δημιουργεί ηρεμία στο παιδί και ταυτόχρονα το βοηθάει να λειτουργεί οργανωτικά στη μετέπειτα ζωή του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ