Σπίρτζης για Uber: "Από πού να φύγει; Δεν έχουν ούτε γραφείο στην Ελλάδα" - Λυμπερόπουλος: "Να αποχωρεί & να μας γράφει..."

Την αιφνίδια ανακοίνωση της Uber, ότι αποχωρεί από την Ελλάδα αναστέλλοντας μέρος των εργασιών της, σχολίασε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Θέση στην αναστολή της λειτουργίας της εταιρείας Uber στη χώρα μας παίρνει ο κ. Χρήστος Σπίρτζης.

"Για να φύγει κάποιος από την Ελλάδα θα πρέπει να έχει έδρα στην Ελλάδα, έστω ένα γραφείο. Να φορολογείται στην Ελλάδα, η Uber δεν έχει τίποτα. Από πού να φύγει;", δήλωσε χαρακτηριστικά στο ΑΠΕ ΜΠΕ και συνέχισε: "Όποιοι θέλουν να δραστηριοποιούνται στη χώρα τηρώντας την κείμενη νομοθεσία και να πληρώνουν φόρους, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα".

Απαντώντας σε όσους τον κατηγορούν ότι έκανε τα πάντα για να διώξει την Uber, o υπουργός Υποδομών ανέφερε ότι "δεν ξέρουν τι τους γίνεται"

Aπό την πλευρά του, τη συγκεκριμένη κίνηση σχολίασε και ο πρόεδρος της ΠΟΕΙΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος χωρίς ωστόσο να αναφερθεί ονομαστικά στην εταιρεία Uber: "Ο νόμος 4530/2018 είναι προάσπιση των οικονομικών συμφερόντων της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών [...] όποιος δεν θέλει ή δεν μπορεί ή δεν τον συμφέρει να τηρεί και να σέβεται τους νόμους της χώρας μας μπορεί να αποχωρεί και να μας γράφει..."

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ