Κι όμως, το στρες δεν μειώνεται μόνο με σεξ - Αυτή η συνήθεια ίσως να σου λύσει δια παντός το πρόβλημα!

Δεν είναι λίγες οι έρευνες που θέλουν το σεξ ως νούμερο 1 λύση για τη μείωση του άγχους και του στρες.

Μια νέα βρετανική έρευνα, ωστόσο, αναφέρει πως ένας στους τρεις τείνουν να ασχολούνται με την κουζίνα και συγκεκριμένα να ψήνουν αρτοπαρασκευάσματα για να μειώσουν τα επίπεδα του στρες.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 άτομα και τα 2/3 αυτών υποστήριξαν πως η ενασχόληση με την κουζίνα βελτιώνει σημαντικά τη διάθεσή μας. Το να ανακατεύεις, λοιπόν, υλικά και να απολαμβάνεις το άρωμά τους ψήνοντάς τα στο φούρνο μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας, όπως αναφέρει ο Independent.

Το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στην έρευνα, μάλιστα, σημείωσε ότι η ζαχαροπλαστική μπορεί να μας χαλαρώσει περισσότερο και από το σεξ!

Η ελληνικής καταγωγής ψυχολόγος Linda Papadopoulos, που συνεργάστηκε στην έρευνα με τον Dr. Oetker σημειώνει ότι όλη η διαδικασία εκτέλεσης μιας συνταγής - που χρειάζεται φροντίδα και επιμέλεια - μπορεί να μειώσει τα επίπεδα στρες.

"Ξέρουμε ότι το 80% των ανθρώπων προτιμούν να ακολουθούν μια συγκεκριμένη συνταγή όταν μαγειρεύουν - στο φούρνο - και η όλη διαδικασία τούς ενθαρρύνει να εστιάζουν την προσοχή τους σε αυτό που παρασκευάζουν. Η αρτοζαχαροπλαστική είναι ένα μέσο δημιουργικής έκφρασης. Οταν επικεντρώνουμε την προσοχή μας σε μια δραστηριότητα που απαιτεί συγκεκριμένα βήματα, μπορούμε να παρακάμψουμε σκέψεις που μάς γεννούν στρες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 55% ένιωσε την αίσθηση πληρότητας από την επίτευξη του στόχου, ένας στους επτά ένιωσε απόλυτη ηρεμία αμέσως μετά το τέλος της μαγειρικής και ένας στους έξι βρήκε αυτή τη συνήθεια μια εξαιρετική ευκαιρία για «σύσφιξη» σχέσεων με τα παιδιά του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ