Επίθεση στα κεντρικά του YouTube: Οργισμένη ακτιβίστρια η δράστης της άνευ προηγουμένου αιματοχυσίας (ΦΩΤΟ)

Πρόκειται για την 39χρονη ακτιβίστρια Νασίμ Άγκνταμ, μόνιμη κάτοικο του Σαν Ντιέγκο, από οικογένεια Ιρανικής προέλευσης η οποία ήταν υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων.

Τρία άτομα τραυματίστηκαν, ένα εκ των οποίων σοβαρά, σε περιστατικό με πυροβολισμούς χθες το βράδυ, λίγο πριν τις 11 ώρα Ελλάδας, στα κεντρικά γραφεία του YouTube, στο Σαν Μπρούνο της Καλιφόρνια.

Η αστυνομία εντόπισε εντός του κτηρίου μία γυναίκα, η οποία εκτιμάται ότι είναι αυτή που άνοιξε πυρ και εν συνεχεία αυτοκτόνησε.

Μέχρι στιγμής τα ακριβή κίνητρά της πράξης της παραμένουν αδιευκρίνιστα, ωστόσο, σύμφωνα με τον πατέρα της, Ισμαήλ Άγκνταμ, η Νασίμ είχε εξοργιστεί με την εταιρεία επειδή σταμάτησε να της αποδίδει χρήματα για τα βίντεο που η ίδια αναρτούσε στον λογαριασμό που διατηρούσε στο YouTube.

Ο πατέρας της μάλιστα ανέφερε ότι είχε δηλώσει την εξαφάνιση της κόρης του στις αρχές από τη Δευτέρα, όταν και οι προσπάθειές του να επικοινωνήσει μαζί της, ύστερα από δύο ημέρες, απέβησαν άκαρπες. Μάλιστα, όπως επισημαίνει, ενημερώθηκε από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής Mountain View, πως η Νασίμ εντοπίστηκε την Τρίτη να κοιμάται στο αυτοκίνητό της και πως ο ίδιος προειδοποίησε ότι ίσως η κόρη του να κατευθυνόταν στο YouTube.

Εκπρόσωπος του αστυνομικού τμήματος επιβεβαίωσε ότι η Νασίμ βρέθηκε να κοιμάται στο αυτοκίνητό της, σημειώνοντας ότι αρνήθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις αστυνομικών χωρίς ωστόσο να σχολιάσει τους ισχυρισμούς του πατέρα σχετικά με τις προθέσεις της κόρης του.

Η Νασίμ είχε απασχολήσει τη δημοσιότητα και το 2009, όταν πρωταγωνίστησε σε μία διαμαρτυρία στο Σαν Ντιέγκο κατά της χρήσης χοίρων στην εκπαίδευση στρατιωτικών τραυμάτων. 

Φορώντας τότε μια περούκα και ένα τζιν με ζωγραφισμένο "αίμα" και κρατώντας ένα πλαστικό σπαθί δήλωνε πως «Για μένα, τα δικαιώματα των ζώων είναι ίσα με τα ανθρώπινα δικαιώματα»

Η 39χρονη υποστήριζε επιπλέον, ότι το YouTube λογόκρινε τα βίντεό της και γι' αυτό, μάλιστα, είχε ανεβάσει και απόσπασμα στο οποίο κατηγορούσε τους διαχειριστές της πλατφόρμας ότι επεξεργάστηκαν τα βίντεό της με αποτέλεσμα να μην έχουν αρκετά views. «Δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στο YouTube» ακούγεται να λέει η Αγκντάμ.

Μετά τα χθεσινά γεγονότα, όπως σημειώνει ο ΣΚΑΪ, το YouTube τερμάτισε τον λογαριασμό της στην πλατφόρμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ