Νεαρός οδηγούσε μεθυσμένος, στέρησε τη ζωή 4 ανθρώπων μα αποφυλακίστηκε στα δυο χρόνια χάρη στην πλούσια οικογένεια του (ΦΩΤΟ)

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσπάσει διεθνώς τις τελευταίες ώρες για την "βαθιά αδικία σε βάρος των θυμάτων και των οικογενειών τους που είχαν ζητήσει τη θανατική καταδίκη".

Ο νεαρός Τεξανός, ηλικίας 16 ετών την εποχή των γεγονότων που έγινε γνωστός στη χώρα του με το προσωνύμιο "affluenza teen" και βγήκε σήμερα από τη φυλακή.

Ο 16χρονος είχε παρασύρει με το αυτοκίνητό του τέσσερις πεζούς και είχε πέσει πάνω σε ένα άλλο όχημα με το φορτηγάκι του το 2013, με αποτέλεσμα να σκοτώσει 4 ανθρώπους και να προκαλέσει τον σοβαρό τραυματισμό άλλων. Τα ποσοστά αλκοόλ που βρέθηκαν στο αίμα του ήταν τριπλάσια του νομίμου ορίου.

Ο έφηβος, που αντιμετώπιζε ποινή κάθειρξης 20 ετών, καταδικάστηκε, με μια απόφαση που προκάλεσε κατάπληξη, σε υποχρεωτική ψυχιατρική παρακολούθηση και δικαστική επιτήρηση για διάστημα 10 ετών. Αυτή ακριβώς η επιεικής μεταχείριση προκάλεσε την οργή πολλών Αμερικανών, πόσο μάλιστα ενώ ο νεαρός οδηγός δεν δήλωσε ποτέ ότι μετάνιωσε για τις πράξεις του.

Γόνος μιας εύπορης οικογένειας, ο Ίθαν Κόουτς υποστήριξε ότι υποφέρει από "affluenza" - σύνθετη λέξη που προέρχεται από τις λέξεις "πλούτος" (affluence) και "ιός, γρίπη" (influenza), ένας όρος που περιγράφει το "αίσθημα έλλειψης ικανοποίησης των νέων που έχουν τα πάντα". Το δικαστήριο εκτίμησε ότι η οικονομική του ευμάρεια τον απέτρεψε να συνειδητοποιήσει τις συνέπειες των ενεργειών του.

Ο ίδιος είχε προκαλέσει νέο σκάνδαλο καθώς έφυγε για το Μεξικό με τη μητέρα του αφού παραβίασε τους περιοριστικούς όρους το 2015. Αφού συνελήφθη ενώ παραθέριζε σε μεξικανικό θέρετρο, καταδικάστηκε κατόπιν σε ποινή φυλάκισης σχεδόν 2 ετών τον Απρίλιο του 2016.

"Από την αρχή, ο Ίθαν παραδέχθηκε τη συμπεριφορά του, αποδέχθηκε τις ευθύνες των πράξεών του και μετάνιωσε πραγματικά για τις φοβερές συνέπειες των ενεργειών του" δήλωσαν οι συνήγοροί του Σκοτ Μπράουν και Ρίγκαν Ουίν στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Dallas Morning News και αναδημοσιεύει το ΑΠΕ ΜΠΕ, ο Ίθαν Κόουτς, ηλικίας σήμερα 21 ετών, πρέπει να φέρει μια συσκευή που θα επιβεβαιώνει τα ποσοστά αλκοόλ στο αίμα του προκειμένου να μπορεί να οδηγήσει.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ