Νεκρό βρέθηκε ένα βρέφος 16 ημερών που είχε απαχθεί από πίθηκο - μακάκο μπροστά στη μητέρα του

Από τη νεκροψία διαπιστώθηκε ότι το βρέφος πέθανε από πνιγμό, μιας και δεν έφερε άλλα τραύματα ενώ εκτιμάται ότι ο μακάκος το έριξε στο πηγάδι.

Ένα αγοράκι ηλικίας μόλις 16 ημερών, κοιμόταν την περασμένη Παρασκευή καλυμμένο με μια κουνουπιέρα στο χωριό Ταλαμπάστα του κρατιδίου Οντίσα στην Ινδία, όταν το άρπαξε ένας μακάκος ρέζους. Ένα είδος πιθήκου που αφθονεί στη χώρα.

"Η μητέρα είπε ότι είδε τον πίθηκο να παίρνει το παιδί της. Έβαλε τις φωνές αλλά ο πίθηκος πήδηξε στη στέγη και μετά εξαφανίστηκε. Ξεκινήσαμε έρευνα με τη βοήθεια δασοφυλάκων. Χθες το μωρό βρέθηκε νεκρό σε ένα πηγάδι» ανέφερε η επιθεωρήτρια της αστυνομιάς στην περιφέρεια Κουτάκ.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης επισήμαναν ότι οι πίθηκοι αυτοί προκαλούν ολοένα και περισσότερα προβλήματα στην περιοχή όπου ζει η οικογένεια του μωρού. Πέρσι τον Μάρτιο τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στην περιφέρεια Κεντραπάντα, επίσης στο κρατίδιο Οντίσα, λόγω επιθέσεων από μακάκους. Τον ίδιο μήνα, ένας δημόσιος υπάλληλος υπέκυψε στα τραύματά του, αφού ένας πίθηκος πήδηξε στο κεφάλι του από ένα δέντρο.

Μολονότι οι Ινδοί τιμούν τα ζώα αυτά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, οι πίθηκοι συνιστούν απειλή σε πολλές πόλεις. Συχνά λεηλατούν κήπους, καταστρέφουν γραφεία και στέγες ενώ επιτίθενται σε ανθρώπους συνήθως για να τους κλέψουν φαγητό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ