Θέλετε ένα ξεχωριστό γλυκό για το πασχαλινό τραπέζι; Η Ντίνα Νικολάου σας προτείνει αυγά πασχαλινά με γέμιση red velvet cake!

Εύκολα αυγουλάκια που θα ξετρελάνουν τα πιτσιρίκια. Γίνονται πολύ γρήγορα και μπορούν να βοηθήσουν και τα παιδιά στην παρασκευή τους. Δεν είναι απαραίτητο να χρησιμοποιήσετε red velvet cake. 

Υλικά

600-700 γρ. μπαγιάτικο Red velvet cake

200 γρ. τυρί κρέμα

1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια

400 γρ. λευκή σοκολάτα

χρώματα ζαχαροπλαστικής

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Βάζω το κέικ κομμένο σε κομμάτια σε ένα μεγάλο μπολ και με τα χέρια μου το θρυμματίζω για να γίνει μικρά ψίχουλα. Προσθέτω τη βανίλια και το τυρί κρέμα και ζυμώνω μέχρι να δημιουργηθεί μια ενιαία ζύμη. Σκεπάζω το μπολ με μεμβράνη και το αφήνω στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να σφίξει.
Σπάω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια και την βάζω σε ένα γιάλινο μπολ. Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στα μικροκύματα. Μοιράζω τη σοκολάτα σε 2-3 μπολάκια και προσθέτω σε κάθε ένα από 1-2 σταγόνες διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής. Ανακατεύω καλά.
Βγάζω τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθω με τα χέρια μου δημιουργώντας τα αυγουλάκια. Χρωματίζω με τις σοκολάτες και τα μεταφέρω σε ένα δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
Βάζω το δίσκο στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Σερβίρω αμέσως.

WHO IS WHO


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ