Το πιο παραμυθένιο ξενοδοχείο του κόσμου έχει ελληνική ρίζα & εκεί παντρεύτηκαν Κλούνεϊ- Αμάλ (ΦΩΤΟ)

Το Palazzo Papadopoli είναι ένα από τα πιο επιβλητικά Μέγαρα της Βενετίας και οι ρίζες του είναι ελληνικές!

Δεσπόζει στα κανάλια της πανέμορφης Βενετίας και με την επιβλητικότητά του εντυπωσιάζει τον επισκέπτη...

Το υπερπολυτελές ξενοδοχείο, που ανήκει στην αλυσίδα ξενοδοχείων Aman (το 1ο Aman στην Ελλάδα βρίσκεται στο Πόρτο Χέλι και άνοιξε από την Dolphin Capital) χτίστηκε το 1550 από την οικογένεια Coccina, που ήταν εύποροι έμποροι και ναυτικοί που είχαν μετακομίσει στην Βενετία από το Μπέργκαμο. 

Το 1718 το Palazzo Papadopoli πέρασε στα χέρια της οικογένειας Tiepolo. Εκείνοι δημιούργησαν μια εντυπωσιακή τεράστια βιβλιοθήκη και συγκέντρωσαν πίνακες και μεγάλης αξίας θησαυρούς από όλο τον κόσμο, ενώ ζωγράφισαν με φρέσκο τα δωμάτια- που παραμένουν μέχρι σήμερα.

Το 1837 το επιβλητικό Μέγαλο πέρασε στην οικογένεια Παπαδοπούλου -Papadopoli- στα αδέλφια Κόντε Nicolo και Angelo. 

Ο Νιcolo παντρεύτηκε την Maddalena Aldobrandini που προερχόταν από πολύ πλούσια οικογένεια διανοουμένων Ιταλών. Οι εύποροι Κερκυραίοι έκαναν εκτεταμένες ανακαινίσεις οι οποίες μέχρι σήμερα εντυπωσιάζουν. 

Το Palazzo Papadopoli γνώρισε μεγάλες δόξες...

Τελευταίος κληρονόμος του Μεγάρου ήταν, μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο σχεδιαστής υαλικών Giberto Arrivabene.

Επί χρόνια έδινε μάχες για να διατηρήσει στην κατοχή του το ιστορικό αυτό κτίριο, αλλά η διαρκώς αυξανόμενη φορολογία, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες δαπάνες συντήρησης, τον ανάγκασαν τελικά να συναινέσει στην πώλησή του. Αγοραστής ήταν ο Adrian Zecha, ιδρυτής και διευθύνοντας σύμβουλος της πολυτελούς αλυσίδας ξενοδοχείων Aman. 

Η λέξη υπερπαραγωγή είναι πολύ μικρή για να περιγράψει κανείς το μεγαλείο και την πολυτέλεια του συγκεκριμένου ξενοδοχείου, στο οποίο παντρεύτηκαν τον Σεπτέμβριο του 2014 ο Τζώρτζ Κλούνεϊ και η Αμάλ Αλαμουντίν.

(Photo: Hello)

Το Palazzo Papadopoli, ένα ιστορικό παλάτι 450 ετών μετατράπηκε σε ένα ενδιαίτημα – μουσείο, μια που ανακαινίσθηκε εκ βάθρων, διατηρώντας φυσικά στο ακέραιο, όλα εκείνα τα ιστορικά στοιχεία που το κάνουν μοναδικό.

Οι μυθικές τοιχογραφίες των Tiepolo και Guarana συντηρήθηκαν με σχολαστικότητα, τα περίφημα μαρμάρινα τζάκια των κοινόχρηστων χώρων αναπαλαιώθηκαν, ενώ οι δύο κήποι του παλατιού, πράγμα σπανιότατο σε μια Βενετία που κάθε σπιθαμή εδάφους ήταν πολύτιμη, εμπλουτίστηκαν με καινούργια χλωρίδα, προσφέροντας μοναδικές στιγμές γαλήνης και απόλαυσης στους τυχερούς επισκέπτες.

Οι είκοσι τέσσερις σουίτες είναι στολισμένες με αυθεντικές τοιχογραφίες και αντικείμενα εποχής, τα πατώματα φτιαγμένα από εξαιρετικό δρύινο παρκέ ενώ τα μπάνια είναι τεράστια και άριστα εξοπλισμένα με πολυτελή είδη υγιεινής και καλλωπισμού.

Οι επισκέπτες φτάνουν στο Aman Canal Grande με πλοιάριο και μέσω μιας μνημειώδους μαρμάρινης σκάλας μπαίνουν στην αίθουσα υποδοχής, που έχει άπλετη θέα προς το Μεγάλο Κανάλι.

Η κύρια τραπεζαρία στεγάζεται στην παλαιά αίθουσα χορού, ένα επιχρυσωμένο δωμάτιο διακοσμημένο με καθρέφτες, τοιχογραφίες και αυθεντικούς πολυελαίους, ενώ η ταράτσα του παλατιού είναι ιδανική για να απολαύσει κάποιος την θέα προς τις στέγες της πόλης ή αν ο καιρός το επιτρέπει, προς τις γειτονικές Άλπεις.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ