Η Κουζίνα του Θεού: Η νέα παραγωγή ντοκιμαντέρ της COSMOTE TV για την μοναστηριακή κουζίνα έρχεται...

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ για τη μοναστηριακή κουζίνα, με γυρίσματα στην Κρήτη, την Άνδρο και σε άλλες μονές ανά την Ελλάδα έρχεται σε Α’ τηλεοπτική προβολή στο COSMOTE HISTORY HD τη Μ. Τρίτη 3 Απριλίου στις 21.00.

Με επίκεντρο τη μοναστηριακή κουζίνα, η οποία αποτέλεσε την τυπική διατροφή της ελληνικής οικογένειας μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του ’70, «Η Κουζίνα του Θεού» ταξιδεύει σε 12 εμβληματικές ιερές μονές της Ελλάδας (Οσίου Εφραίμ του Σύρου, Τιμίου Σταυρού Μαψού, Παναχράντου, Παναγίας του Έβρου, Αγκαράθου, Μεταμορφώσεως του Σωτήρως Νικητών, Επανωσήφη, Παλιανής, Αγίου Διονυσίου, Οσίου Νικοδήμου, Παναγίας Κρεμαστής, Φανερωμένης & Οδηγήτριας), για να ανακαλύψει παραδοσιακές συνταγές και γευστικούς συνδυασμούς απλών, φυσικών υλικών. 

Η νέα σειρά ντοκιμαντέρ του COSMOTE HISTORY HD αναζητά την ιστορία και τις ρίζες της μοναστηριακής διατροφής, τη σύνδεσή της με την ελληνική, τη μεσογειακή, καθώς και τις σύγχρονες τάσεις διατροφής, τη φιλοσοφία της νηστείας και τον ρόλο της τροφής στην ψυχολογία του ανθρώπου

«Η Κουζίνα του Θεού» μπαίνει στο «άβατο» της κουζίνας κάθε μοναστηριού και αναδεικνύει τις προσωπικές ιστορίες των μοναχών, οι οποίοι ακολουθούν ιδιαίτερους διατροφικούς κανόνες και φροντίζουν να τρέφονται με τα προϊόντα που παράγουν οι ίδιοι, όπως ψωμί, κρασί, τυρί και λάδι. 
    
Παράλληλα, επιστήμονες όπως οι Αντώνης Καφάτος (Ομότιμος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστήμιου Κρήτης) και Γιώργος Ζέρβας (Τέως Πρύτανης Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δ/ντής Εργαστηρίου Φυσιολογίας Θρέψεως & Διατροφής του τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών) εξηγούν μπροστά στον φακό τα οφέλη της μοναστηριακής διατροφής στην υγεία, ενώ καταξιωμένοι γευσιγνώστες και σεφ, όπως ο Ηλίας Μαμαλάκης και ο Λευτέρης Λαζάρου, αναγνωρίζουν τη γαστρονομική της αξία.

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Η Κουζίνα του Θεού» αποτελείται από 12 ωριαία επεισόδια, που θα προβάλλονται κάθε Τρίτη βράδυ στις 22.00 και σε δεύτερη προβολή κάθε Σάββατο στις 16.00. 

Η σειρά θα είναι διαθέσιμη και on demand, στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS. 

Η νέα σειρά «Η Κουζίνα του Θεού» ανήκει στο ποιοτικό μπουκέτο με πρωτότυπες εκπομπές και ντοκιμαντέρ παραγωγής COSMOTE TV, του COSMOTE HISTORY HD, του μοναδικού ελληνικού καναλιού ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας μας. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ