Το Wikifarmer & το eirinika σας απαντούν: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την καλλιέργεια βαμβακιού

Aρθρο της νέας αποκλειστικής συνεργασίας του eirinika με την πρώτη ηλεκτρονική Αγροτική Βιβλιοθήκη Wikifarmer.

Όπως συμβαίνει με την τομάτα, την πιπεριά και άλλα φυτά, το βαμβάκι είναι από τη φύση του ένα πολυετές φυτό. Ωστόσο, δεδομένου ότι αναμένουμε να έχουμε μια αρκετά ομοιόμορφη και ικανοποιητική παραγωγή κάθε χρόνο, και δεδομένου ότι οι περισσότερες τεχνικές συγκομιδής του βαμβακιού έχουν ως αποτέλεσμα την καταστροφή του φυτού, καλλιεργούμε το βαμβάκι ως ετήσια καλλιέργεια. Δυστυχώς, οι περισσότερες ποικιλίες βαμβακιού μπορούν να καλλιεργηθούν μόνο σε περιοχές με συγκεκριμένες συνθήκες καλλιέργειας.

Η αγορά φρέσκων και προσεκτικά επιλεγμένων σπόρων βαμβακιού είναι το πρώτο βήμα για μια καλή απόδοση. Το δεύτερο βήμα είναι η προετοιμασία του εδάφους, έτσι ώστε να μπορεί να καλωσορίσει τους σπόρους και να διευκολύνει τη βλάστησή τους. Η σπορά του βαμβακόσπορου λαμβάνει χώρα κατά κανόνα την άνοιξη.

Αποκλ. Wikifarmer - eirinika: Πώς οι μέλισσες φτιάχνουν μέλι & πώς εσείς θα γίνετε μελισσοκόμος & ας μην ξέρετε τίποτε

Η λίπανση, η άρδευση, η φυτοπροστασία και η ζιζανιοκτονία είναι εξαιρετικά σημαντικές για την καλή απόδοση και αντιπροσωπεύουν το μεγαλύτερο μέρος του κόστους παραγωγής. Δυστυχώς, τα φυτά βαμβακιού είναι πολύ ευαίσθητα σε διάφορα ζιζάνια, τα οποία ανταγωνίζονται με τα φυτά όσον αφορά το νερό, τα θρεπτικά συστατικά και την έκθεση στο ηλιακό φως. Οι τεχνικές και η διαχείριση του ελέγχου των ζιζανίων διαφέρουν σημαντικά μεταξύ των χωρών.

Η συγκομιδή βαμβακιού πραγματοποιείται κατά κανόνα το φθινόπωρο. Αμέσως μετά τη συγκομιδή, οργώνουμε και καταστρέφουμε τα φυτά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σπείρουμε τους σπόρους ξανά την επόμενη άνοιξη σε ένα κενό χωράφι. Στις περισσότερες περιοχές των ΗΠΑ, η σπορά πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Μαρτίου-Μαΐου και η συγκομιδή πραγματοποιείται μεταξύ Αυγούστου και Οκτωβρίου. Στην Αυστραλία, η σπορά πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου-Νοεμβρίου και τη συγκομιδή από τον Μάρτιο έως τον Μάιο.

Καλλιέργεια Βαμβακιού

Μπορείτε να εμπλουτίσετε αυτό το άρθρο προσθέτοντας ένα σχόλιο ή μία φωτογραφία των μεθόδων και τεχνικών διαχείρισης της δικής σας καλλιέργειας βαμβακιού.

1.) Βαμβάκι: Το φυτό και οι χρήσεις του

2.) Καλλιέργεια Βαμβακιού: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

3.) Συνθήκες Καλλιέργειας Βαμβακιού

4.) Σπορά Βαμβακιού: Ποσότητα σποράς και αριθμός φυτών ανά στρέμμα

5.) Επικονίαση Βαμβακιού

6.) Λίπανση στην καλλιέργεια βαμβακιού

7.) Πώς να ποτίσετε το βαμβάκι – Η Άρδευση στο βαμβάκι

8.) Συγκομιδή και Απόδοση Βαμβακιού ανά στρέμμα

9.) Καταπολέμηση Ζιζανίων στην Καλλιέργεια Βαμβακιού

10.) Ερωτήσεις και Απαντήσεις σχετικά με το Βαμβάκι

Έχετε εμπειρία στην καλλιέργεια βαμβακιού; Παρακαλούμε μοιραστείτε την εμπειρία, τις μεθόδους και τις πρακτικές σας στα παρακάτω σχόλια. Όλο το περιεχόμενο που θα προσθέσετε θα αναθεωρηθεί σύντομα από τους Γεωπόνους μας. Μόλις εγκριθεί, θα προστεθεί στο Wikifarmer.com και θα επηρεάσει θετικά χιλιάδες νέους αλλά και έμπειρους αγρότες σε όλο τον κόσμο.

To WikiFarmer & eirinika παρουσιάζουν: Αχλαδιά σε γλάστρα- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

To WikiFarmer & eirinika παρουσιάζουν: Καλλιεργήστε το μυρωδάτο θυμάρι στην αυλή - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

*Το eirinika στην κατηγορία TOP WOMAN/ Κήπος-Αγρός θα αναδημοσιεύει αποκλειστικά θέματα για τις γυναίκες και όχι μόνο που ενδιαφέρονται για να φροντίζουν τον κήπο, τη βεράντα τους ή να γίνουν μικρές αγρότισσες για να έχουν ένα καλό εισόδημα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ