"Συναγερμός" στην Ευελπίδων - Εξερράγη βόμβα δίχως προειδοποιητικό τηλεφώνημα, άγνοια δηλώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Αργά το βράδυ αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής και στελέχη του τμήματος εξουδετέρωσης μηχανισμών εντόπισαν το φυλάκιο, όπου υπήρχαν φανερά ίχνη ζημιών. 

Βρέθηκαν τελικά τα υπολείμματα αυτοσχέδιου ωρολογιακού μηχανισμού χαμηλής ισχύος, που εξερράγη στην Ευελπίδων, και για τον οποίο η ΕΛΑΣ αρχικά δήλωνε άγνοια. Με προκήρυξή της σε ιστοσελίδα αντιεξουσιαστικού χώρου την ευθύνη ανέλαβε ο Κύκλος Ασύμμετρου Μητροπολιτικού Πολέμου, Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο.

Ο μηχανισμός περιείχε μισό κιλό μαύρο μπαρούτι, και τοποθετήθηκε τα ξημερώματα του περασμένου Σαββάτου, σε ένα από τα πίσω φυλάκια των δικαστηρίων της πρώην Σχολής Ευελπίδων σε ένδειξη συμπαράστασης στον «αιχμάλωτο πολέμου» Κωνσταντίνο Γιαγτζόγλου.

Σημειώνεται ότι αρχικά υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας υποστήριζαν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για την έκρηξη βόμβας και μετά το κείμενο ανάληψης ευθύνης στελέχη του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών πήγαν στην περιοχή προκειμένου να ερευνήσουν για τυχόν υπολείμματα του εκρηκτικού μηχανισμού.

Πρόκειται για μια ανησυχητική υπόθεση, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, καθώς διαπιστώνεται ότι στελέχη ή μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου εκπαιδεύτηκαν στην κατασκευή ωρολογιακών εκρηκτικών μηχανισμών, προχωρώντας βομβιστική επίθεση, χωρίς προειδοποιητικό τηλεφώνημα, ενώ στην ΕΛΑΣ φοβούνται κλιμάκωση παρόμοιων βομβιστικών επιθέσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ