Αλήθειες για την λιποαναρρόφηση που θα σας αφήσουν άφωνους- Το ξέρατε ότι μπορεί να γίνει και στο πρόσωπο;

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να πραγματοποιηθεί σε μια περιοχή μεμονωμένα ή συνδυαστικά σε περισσότερα σημεία.

Θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως η λιποαναρρόφηση δεν είναι υποκατάστατο της θεραπείας παχυσαρκίας.

Οι πιο συνηθισμένες περιοχές όπου γίνεται λιποαναρρόφηση στους γλουτούς, στην εξωτερική πλευρά των μηρών, στα «ψωμάκια», στην εσωτερική πλευρά των μηρών και στην εσωτερική πλευρά των γονάτων.

Ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής & της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, αποκαλύπτει έξι αλήθειες για τη μέθοδο, βάζοντας τα πράγματα στη θέση τους.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Γαϊτάνης, η λιποαναρρόφηση είναι μια διαδικασία διαμόρφωσης σώματος, δεν είναι μια διαδικασία απώλειας βάρους. Ναι, θα δείτε διαφορά, αλλά αυτή η διαφορά θα είναι αισθητή περισσότερο στον καθρέφτη σας παρά στην ζυγαριά σας, σύμφωνα με το onmed.gr.

«Είναι ιδανική επιλογή για ασθενείς που διατηρούν έναν σχετικά υγιεινό τρόπο ζωής, αλλά έχουν συσσωρευμένο τοπικό λίπος που θα ήθελαν να αφαιρέσουν», επισημαίνει ο ειδικός.

Τα λιποκύτταρα φεύγουν για πάντα, όμως υπάρχει ένα «αλλά»

Γεννιόμαστε με σταθερό αριθμό λιποκυττάρων στο σώμα μας και αυτό δεν αλλάζει σε όλη μας τη ζωή. 

«Αυτά τα κύτταρα μεγαλώνουν ή μικραίνουν σε όγκο, καθώς κερδίζουμε ή χάνουμε βάρος. Η λιποαναρρόφηση απομακρύνει τα λιπώδη κύτταρα στις περιοχές θεραπείας που επιθυμούμε, μια για πάντα», εξηγεί ο κ. Γαϊτάνης.

Αλλά τα λιποκύτταρα που παραμένουν, μπορεί να γίνουν μεγαλύτερα, εάν δεν διατηρήσουμε έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μειωθεί το τελικό καλό αποτέλεσμα της λιποαναρρόφησης.Το αφαιρούμενο λίπος μπορεί να επανατοποθετηθεί σε άλλα μέρη του σώματος.

Αυτό μπορεί να είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα, αν ψάχνετε να ενισχύσετε άλλα σημεία του σώματός σας. Το αφαιρούμενο λίπος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τον σχηματισμό και την αύξηση του στήθους, των γλουτών και σε άλλα σημεία του σώματος. Μπορεί, επίσης, να τονίσει και να αναζωογονήσει το πρόσωπο, το οποίο τείνει να χάνει την ελαστικότητα και τον όγκο του καθώς γερνάμε. Η διαδικασία αυτή ονομάζεται λιπομεταφορά.

Δεν χρειάζεται να είστε υπέρβαροι για να επιλέξετε την λιποαναρρόφηση

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με τον κ. Γαϊτάνη, ο ιδανικός υποψήφιος είναι κάποιος που βρίσκεται κοντά στο ιδανικό βάρος του και προσπαθεί να εξαλείψει το επίμονο τοπικό λίπος, που δεν ανταποκρίνεται σε δίαιτα και σε γυμναστική.

Μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες τεχνολογίες

Η λιποαναρρόφηση συνήθως συνδυάζεται με τις ραδιοσυχνότητες, για να βοηθήσει στη διάλυση του λίπους και να σφίξει το δέρμα. «Ο συνδυασμός αυτός δίνει ακόμα πιο θεαματικά αποτελέσματα», κατά τον ειδικό.

Έχει εφαρμογή ακόμα και στο πρόσωπο

Η λιποαναρρόφηση μπορεί να εφαρμοστεί για μεμονωμένες αποθέσεις λίπους κάτω από το πηγούνι, στο γνωστό «διπλοσάγονο».

«Με τη λιποαναρρόφηση δίνουμε ένα νέο σχήμα στο πρόσωπο. Στην ουσία τονίζουμε τη γωνία που σχηματίζεται ανάμεσα στον λαιμό και στο πρόσωπο».

Σε νέους ασθενείς με καλή ελαστικότητα δέρματος, η λιποαναρρόφηση στην περιοχή θα δώσει λύση στο αντιαισθητικό προγούλι. Σε περιπτώσεις, όμως, που παρατηρείται υψηλού βαθμού χαλάρωση και μειωμένη ελαστικότητα δέρματος λόγω ηλικίας, η λιποαναρρόφηση μπορεί να συνδυαστεί με facelift για εξαιρετικά αποτελέσματα.

Η εξέλιξη της λιποαναρρόφησης

Η τελευταία λέξη στη λιποαναρρόφηση ακούει στο όνομα «BodyTite». Η μέθοδος διαλύει τα λιποκύτταρα μέσω της ενέργειας των ραδιοσυχνοτήτων (RF) και προκαλεί ταυτόχρονη αιμόσταση στα αιμοφόρα αγγεία, η οποία μειώνει την αιμορραγία, τις μετεγχειρητικές εκχυμώσεις και τα τραυματικά οιδήματα, που σχετίζονται με την παραδοσιακή τεχνική λιποαναρρόφησης.

Μέσω μιας εσωτερικής κάνουλας η ενέργεια RF μεταφέρεται σε ένα εξωτερικό ηλεκτρόδιο, με αποτέλεσμα την αιμόσταση του λίπους, των αγγείων και του ινώδους ιστού. Παράλληλα επιφέρεται ελεγχόμενη και προοδευτική θέρμανση της δομής του υποδόριου μαλακού ιστού και αναρρόφηση αυτού, όπου έχει, ήδη, προκληθεί αιμόσταση.

Ο ιστός που έχει υποβληθεί σε αιμόσταση και ρευστοποίηση αναρροφάται, ενώ η αύξηση της θερμοκρασίας της δομής του υποδόριου μαλακού ιστού, έχει ως αποτέλεσμα την πολύ σημαντική σύσφιγξη και αναδιαμόρφωση της περιοχής.

«Ανάμεσα στα πολλά πλεονεκτήματα που διαθέτει το σύστημα BodyTite είναι ότι μπορεί να εφαρμοστεί σε μεγάλες περιοχές μέσα σε πολύ λιγότερο χρόνο, συγκριτικά με τις συσκευές laser λιποαναρρόφησης. Οι περιοχές θεραπείας του Bodytite περιλαμβάνουν την κοιλιά, τους γοφούς, τους γλουτούς, τους μηρούς, το εσωτερικό των γονάτων, τους βραχίονες κι άλλες περιοχές, όπου υπάρχει περιττή συσσώρευση λίπους. Παράλληλα αποτελεί μια ασφαλή, γρήγορη, σχεδόν αναίμακτη και ανώδυνη λύση, ιδανική για την διαμόρφωση της σιλουέτας σας» καταλήγει ο πλαστικός χειρουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ