6 χρυσοί τρόποι για να πείσετε τα παιδιά να κάνουν αυτό που ζητάτε με την πρώτη φορά

Συμβουλές και λύσεις σε θέματα που μας απασχολούν καθημερινά δίνει η blogger Κατερίνα Μαραγκού μέσα από το toimerologio.me

Πόσες φορές χρειάζεται να πείτε κάτι στο παιδί σας μέχρι να σας ακούσει;

Ευτυχώς, υπάρχουν αποτελεσματικοί τρόποι για να επικοινωνήσετε με το παιδί, έτσι ώστε να σας ακούσει και να συνεργαστεί μαζί σας στο λεπτό!

- Τα παιδιά δεν έχουν την ικανότητα να κάνουν πολλά πράγματα συγχρόνως, αναφέρει ο ψυχολόγος Jim Taylor.

Είναι σχεδόν αδύνατο για οποιονδήποτε, πόσο μάλλον για ένα μικρό παιδί που προσπαθεί να συγκεντρωθεί στο παιχνίδι του, ενώ την ίδια ώρα του ζητάτε να κάνει κάτι άλλο για εσάς. Αντί να επιζητάτε την προσοχή του χωρίς αποτέλεσμα, ζητήστε από το παιδί σας να σταματήσει να παίζει για ένα λεπτό και χαμηλώστε στο επίπεδό του, ώστε να μπορείτε να το κοιτάξετε στα μάτια. Πείτε το όνομά του, ζητήστε αυτό που θέλετε, ρωτήστε αν το κατάλαβε και προτρέψτε το παιδί να το επαναλάβει μετά από εσάς.

• Φυσικά θέλετε να εξηγήσετε στο παιδί σας τα μεγάλα «γιατί» της ζωής.

Απλά, μην προσπαθήσετε να το κάνετε όταν ετοιμάζεστε το πρωί για το σχολείο. Όταν θέλετε κάτι να συμβεί άμεσα, όπως να φτάσετε στο σχολείο πριν χτυπήσει το κουδούνι το πρωί, να είστε άμεση και συγκεκριμένη, προτείνει ο ψυχολόγος Richard Bromfield.

Τα παιδιά χρειάζονται συγκεκριμένες πληροφορίες. Έτσι, αντί να πείτε αόριστα: «Ετοιμάσου για το σχολείο», το οποίο αφήνει πολύ μεγάλα περιθώρια στο παιδί να χαζεύει, είναι καλύτερο να δώσετε άμεσες οδηγίες: «Ήρθε η ώρα να βάλεις το μπουφάν σου και να πάρεις την τσάντα σου».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο toimerologio.me

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ