Παγκόσμια συγκίνηση για τον αστυνομικό που τελικά πέθανε αφοί πήρε τη θέση των ομήρων στην τρομοκρατική επίθεση της Γαλλίας

«O αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του»

Eίχε παραδοθεί στον ένοπλο τρομοκράτη προκειμένου να απελευθερώσει ως αντάλλαγμα ομήρους κατά τις επιθέσεις που έγιναν την Παρασκευή στη νοτιοδυτική Γαλλία στο όνομα της λεγόμενης οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Δυστυχώς, ωστόσο, ο ηρωικός αντισυνταγματάρχης της γαλλικής χωροφυλακής υπέκυψε στα τραύματά του.

Με το θάνατο αυτού του 45χρονου αξιωματικού της χωροφυλακής, ο απολογισμός της επίθεσης του Ρεντουάν Λακντίμ ανέρχεται πλέον σε τέσσερις νεκρούς.

Όπως ανακοίνωσε το Σάββατο στο λογαριασμό του στο Twitter ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράρ Κολόμπ, αναρτώντας τη φωτογραφία του αστυνομικού, «ο αντισυνταγματάρχης Αρνό Μπελτράμ μας άφησε. Πέθανε για την πατρίδα. Η Γαλλία δεν θα ξεχάσει ποτέ τον ηρωισμό του».

Γεννημένος στη μικρή πόλη Ετάν ο Αρνό Μπελτράμ ήταν παντρεμένος και δεν είχε παιδιά. Εντάχθηκε στην αστυνομία το 2001. Αρχικά σε μια ομάδα θωρακισμένων οχημάτων (2002-2006) και στη συνέχεια εντάχθηκε στο πρώτο Σύνταγμα της Δημοκρατικής Φρουράς Προστασίας του Πρόεδρου της Δημοκρατίας μέχρι το 2010.

Από το 2010-2014 διετέλεσε επικεφαλής της Avranches Manche και αξιωματικός στο Παρίσι από το 2014 έως το 2017. Έφτασε στο βαθμό του Αντισυνταγματάρχη το 2016 και την 1η Αυγούστου 2017 έγινε αναπληρωτής διοικητής στην ομάδα της χωροφυλακής της Aude.

Ο Αρνό Μπελτράμ ειχε τιμηθεί με το μετάλλιο του Εθνικού Τάγματος της Αξίας. Τον Δεκέμβριο του 2017, συμμετείχε σε μια άσκηση που προσομοίωνε μαζική δολοφονία σε ένα σούπερ μάρκετ στην περιοχή, σύμφωνα με την περιφερειακή εφημερίδα La Dépêche du Midi. Η αστυνομία εκτελεί τακτικά αυτό το είδος εκπαίδευσης για τη βελτίωση του τρόπου παρέμβασης σε περίπτωση τρομοκρατικής επίθεσης.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ