Παγκόσμια Ημέρα ευτυχίας σήμερα! Η ειδήμων Κατερίνα Τσεμπερλίδου γράφει

O καθένας από εμάς ορίζει διαφορετικά την έννοια “ευτυχία”, το κοινό σημείο όλων είναι ότι την αναζητούν.

Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας σήμερα και η ειδική επί του θέματος, Κατερίνα Τσεμπερλίδου, έχει γράψει πως "Η Ευτυχία είναι απόφαση".

Η ίδια ανέβασε στο instagram μία φωτογραφία με ένα μπουκέτο πανέμορφα κόκκινα τριαντάφυλλα, προτρέποντάς μας «να ξαναθυμηθούμε τα όνειρά μας! Και το δικαίωμά μας να είμαστε ευτυχισμένοι χωρίς ενοχές!».

Μετά από χρόνια έρευνας πάνω στην έννοια της ευτυχίας, έχει αποδειχθεί ότι η σχέση μας με τους άλλους ανθρώπους παίζει ίσως τον πιο σημαντικό ρόλο. Οι σύγχρονες κοινωνίες, ωστόσο, είναι διαμορφωμένες τελείως αντίθετα, κι ενώ είμαστε περικυκλωμένοι από τόσους πολλούς ανθρώπους, δεν αισθανόμαστε πραγματικά συνδεδεμένοι με σχεδόν κανέναν από αυτούς.

Η κοινωνική απομόνωση είναι τόσο ισχυρή αιτία του πρόωρου θανάτου, όπως το κάπνισμα, και η επιδημία της μοναξιάς είναι δύο φορές πιο θανατηφόρα από την παχυσαρκία.

Όλα τα παραπάνω μπορούν να ανατραπούν, όπως αναφέρει το tsemperlidou.gr.

Απάντηση στη φιλοσοφική έννοια της ευτυχίας δεν είναι εύκολο να δοθεί, αλλά μπορούμε όλοι να συνδεθούμε με έναν τουλάχιστον άνθρωπο.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Ευτυχίας είναι μία καλή ευκαιρία να κοινωνικοποιηθούμε, να αναθερμάνουμε μία ήδη υπάρχουσα σχέση ή να δημιουργήσουμε μία καινούργια.

Αν πρέπει να μας αφήσει όμως ένα ακόμα πιο «δυνατό» μήνυμα η σημερινή ημέρα, αυτό είναι να αγωνιστούμε για την ευτυχία των παιδιών με όποιον ρόλο έχουμε απέναντι σε αυτά. Ευτυχισμένα παιδιά σημαίνει και ευτυχισμένοι ενήλικες και vice versa.

 Ας μην ξεχνάμε ότι η ευτυχία είναι απόφαση κι εμείς θέλουμε να βλέπουμε την ευτυχισμένη πλευρά της ζωής.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ