1930- Θα απολύονταν οι αεροσυνοδοί αν παντρεύονταν, αν έπαιρναν βάρος ή όταν έφταναν τα 32... (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Οι συνθήκες υπό τις οποίες γινόταν η πρόσληψη των αεροσυνοδών το μακρινό 1930 σοκάρουν...

Ο σεξισμός βρισκόταν στο αποκορύφωμά του, στην διαδικασία πρόσληψεις αεροσυνοδών, με άνδρες γιατρούς να μετρούν τις διαστάσεις του στήθους, της μέσης και των γοφών τους και μάλιστα, σε κοινή θέα!

Το βίντεο αυτό γυρίστηκε εν έτει 1936, και δείχνει τις υποψήφιες αεροσυνοδούς να πετούν πάνω από την γέφυρα Golden Gate πριν την σωματική εξέταση και τις μετρήσεις.

Η πολιτική της "United Airlines" τόνιζε πως οι αεροσυνοδοί έπρεπε να είναι ανύπαντρες πριν την πρόσληψή τους και μάλιστα, απολύονταν στην περίπτωση που επέλεγαν να παντρευτούν.

Επίσης, θα απολύονταν εάν έπαιρναν βάρος ή όταν έφταναν στην ηλικία των 32 ετών, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Τα κορίτσια αυτά έπρεπε όχι μόνο να σερβίρουν γεύματα, αλλά και να είναι εγγεγραμμένες νοσοκόμες, κάτω από 24 ετών και να πληρούν πολύ αυστηρές σωματικές απαιτήσεις.

«Από το τεστ περιστροφής, οι γιατροί της United Airlines μπορούσαν να καταλάβουν τι συνθήκες θα μπορούσαν να αντέξουν οι κοπέλες στον αέρα» σύμφωνα με τον αφηγητή του βίντεο.

Ο ηλικιακός περιορισμός καταργήθηκε για τις αεροσυνοδούς μόλις την δεκαετία του '70, ενώ η απαγόρευση του γάμου σταμάτησε την δεκαετία του '80.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ