Πώς να μεγαλώσετε κότες - Το Wikifarmer & το eirinika παρουσιάζουν οδηγίες για αρχαρίους!

Εισαγωγή στην εκτροφή κοτόπουλων – Για αρχάριους.

Aρθρο της νέας αποκλειστικής συνεργασίας του eirinika με την πρώτη ηλεκτρονική Αγροτική Βιβλιοθήκη Wikifarmer.

Αν διαθέτετε το τρίπτυχο «Χώρος – Χρόνος – Ενέργεια», τότε μπορείτε να αισθανθείτε τη χαρά να μεγαλώσετε τις δικές σας κότες στο χώρο σας, είτε σκοπεύετε να τις μεγαλώσετε για τα αυγά τους είτε για το κρέας τους. Το πρώτο έτος δραστηριοποίησης είναι εισαγωγικό καλό θα είναι κάποιος να ξεκινά με maximum 4-5 κότες, προκειμένου να τεστάρει τις αντοχές του.

Πρώτα απ όλα, για να ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα, δεν χρειάζεστε έναν κόκορα (ένα ενήλικο αρσενικό) εάν ενδιαφέρεστε μόνο για τη συλλογή αυγών. Οι θηλυκές κότες μπορούν να παράγουν αυγά χωρίς την παρουσία κάποιου κόκορα. Ο κόκορας είναι απαραίτητος μόνο αν μεγαλώνετε κότες για το κρέας τους. Σε αυτή την περίπτωση, χρειάζεστε έναν κόκορα για να πάρετε γόνιμα αυγά (από τα οποία θα προκύψουν νεογέννητα κοτόπουλα) και φυσικά θα χρειαστείτε και μια γόνιμη θηλυκή κότα.

Αποκλ. Wikifarmer - eirinika: Πώς οι μέλισσες φτιάχνουν μέλι & πώς εσείς θα γίνετε μελισσοκόμος & ας μην ξέρετε τίποτε

Οι τοπικοί κανονισμοί είναι αυστηρότεροι για τα κοτέτσια που φιλοξενούν κόκορα σε σχέση με εκείνα που έχουν μόνο κότες. Θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσετε με τις τοπικές αρχές για να δείτε το πλήρες νομικό πλαίσιο, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις δεν θα αντιμετωπίσετε κανένα πρόβλημα εάν μεγαλώσετε μόνο κότες και όχι κόκορα (ο θόρυβος είναι πολύ χαμηλότερος) σε μια ημι-αγροτική περιοχή.

Η διάρκεια ζωής ενός υγιούς κοτόπουλου κυμαίνεται από 8 έως 12 χρόνια. Υπάρχουν βέβαια εντυπωσιακές εξαιρέσεις από αυτά τα όρια ηλικίας. Οι κότες αρχίζουν να παράγουν αυγά σε ηλικίας 5-6 μηνών και συνεχίζουν να το κάνουν μέχρι τα τελευταία χρόνια της ζωής τους. Ωστόσο, οι περισσότερες κότες σταματούν να παράγουν αυγά με καλό ρυθμό όταν γίνουν 3 χρονών. Κατά τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, οι περισσότερες κότες παράγουν 180-270 αυγά ετησίως.

Wikifarmer o Πέτρος Σάγκος - Ελληνική η πρώτη παγκόσμια ηλεκτρονική βιβλιοθήκη για γεωργία κήπο κτηνοτροφία μελισσοκομία- Αποκλειστική συνεργασία με το eirinika.gr

 

1.) Πώς να μεγαλώσετε κότες

2.) Πώς να σχεδιάσετε το κοτέτσι – Που και πώς να φιλοξενήσετε κοτόπουλα

3.) Πώς να επιλέξετε κοτόπουλα για αυγά και για κρέας

4.) Πώς να ταΐσουμε τα κοτόπουλα – Τι τρώνε οι κότες

5.) Παραγωγή αυγών από τις κότες

6.) Ασθένειες και Συμπτώματα των Κοτόπουλων

7.) Παραγωγή κοπριάς και Διαχείριση αποβλήτων κοτόπουλων

8.) Ερωτήσεις και Απαντήσεις για τις Κότες

Έχετε εμπειρία στην εκτροφή κοτόπουλων; Μπορείτε να μοιραστείτε την εμπειρία, τις μεθόδους και τις πρακτικές σας στα παρακάτω σχόλια. Όλο το περιεχόμενο που προσθέτετε θα αναθεωρηθεί σύντομα από τους Γεωπόνους μας. Μόλις εγκριθεί, θα προστεθεί στο Wikifarmer.com και θα επηρεάσει θετικά χιλιάδες νέους αλλά και έμπειρους αγρότες και κτηνοτρόφους σε όλο τον κόσμο.

To WikiFarmer & eirinika παρουσιάζουν: Αχλαδιά σε γλάστρα- Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

To WikiFarmer & eirinika παρουσιάζουν: Καλλιεργήστε το μυρωδάτο θυμάρι στην αυλή - Όσα πρέπει να γνωρίζετε

*Το eirinika στην κατηγορία TOP WOMAN/ Κήπος-Αγρός θα αναδημοσιεύει αποκλειστικά θέματα για τις γυναίκες και όχι μόνο που ενδιαφέρονται για να φροντίζουν τον κήπο, τη βεράντα τους ή να γίνουν μικρές αγρότισσες για να έχουν ένα καλό εισόδημα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ