Η Άγκυρα έδωσε στη δημοσιότητα απόσπασμα των 8 στρατιωτικών από το βράδυ που πραξικοπήματος (ΒΙΝΤΕΟ)

Σύμφωνα με τις τουρκικές Αρχές, εικονίζει τουλάχιστον τρεις από τους οκτώ τούρκους στρατιωτικούς που έχουν καταφύγει στην Ελλάδα να διαφεύγουν ένοπλοι μέσα από στρατόπεδο το βράδυ του πραξικοπήματος.

Το βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak, εικονίζει ομάδα ενστόλων, οι περισσότεροι εκ των οποίων κρατούν πιστόλια, να κατεβαίνει σκάλες σε μία στρατιωτική εγκατάσταση τα ξημερώματα της 16ης Ιουλίου 2016, ενώ κατέρρεε η απόπειρα ανατροπής του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν.

Ακολουθούν διάφορα πλάνα από επιχείρηση των δυνάμεων ασφαλείας να ανακαταλάβουν το στρατόπεδο, το ίδιο πρωί. Η Άγκυρα ζητά την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών, καθώς υποστηρίζει ότι εμπλέκονταν ενεργά στο πραξικόπημα. Οι αξιωματικοί έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο το πρωί μετά τις συγκρούσεις στην Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα και ζήτησαν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας.

 

 

Η γνησιότητα του υλικού δεν έχει επιβεβαιωθεί, ούτε είναι σαφές εάν οι εν λόγω εικόνες αποδεικνύουν ότι οι αξιωματικοί πράγματι συμμετείχαν στο πραξικόπημα. Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα μία ημέρα πριν εκδικαστεί το τρίτο αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οκτώ στρατιωτικών. Πριν δύο μήνες ο τούρκος υφυπουργός Δικαιοσύνης επισκέφτηκε την Αθήνα και παρέδωσε στον υπουργό Σταύρο Κοντονή νέα στοιχεία για τους οκτώ αξιωματικούς.

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, ο Άρειος Πάγος έχει αποφασίσει τελεσίδικα ότι οι οκτώ δεν δύναται να εκδοθούν στην πατρίδα τους, καθώς υπάρχει κίνδυνος να υποστούν βασανιστήρια και να μην λάβουν δίκαιη δίκη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ