Μέλλουσες μητέρες μπορούν να φτιάξουν τρισδιάστατες εκτυπώσεις των αγέννητων παιδιών τους για να δουν πως μοιάζουν! (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Οι μέλλοντες γονείς μπορούν τώρα να αποκτήσουν ένα τρισδιάστατο μοντέλο του αγέννητου παιδιού τους.

Οι εικόνες από τους υπερήχους μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή μιας τρισδιάστατης όψης του εμβρύου και την αναπαράσταση των χαρακτηριστικών του με εκπληκτική λεπτομέρεια. Αυτό το τρισδιάστατο μοντέλο μπορεί να δώσει στους γονείς μια πρώτη ιδέα για το πως θα μοιάζει το παιδί τους ή να εντοπίσουν σημάδια σωματικών ανωμαλιών.


O Ιβάν Γκριντίν, ιδρυτής της Ρώσικης εταιρίας Embryo 3D, δημιούργησε αυτή την τεχνολογία για να βοηθήσει μια φίλη του κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης της. 


«Έχω μια φίλη που ανησυχούσε για την υγεία του παιδιού της και ήθελε να το δει. Έκανε πολλές φορές υπερήχους, αλλά δεν ήταν αρκετό. Εκείνη την εποχή μου άρεσαν πολύ οι καινούργιες τεχνολογίες και οι τρισδιάστατες εκτυπώσεις, οπότε της είπα «Ας το εκτυπώσουμε», ανέφερε ο Ιβάν. 


«Οι πρώτες εκτυπώσεις έγιναν από πλαστικό, αλλά αργότερα καταφέραμε να καλύψουμε τις πλαστικές εκτυπώσεις με πολύτιμα μέταλλα», πρόσθεσε. 


Η διαδικασία επικεντρώνεται κυρίως σε λεπτομέρειες όπως το σχήμα και ο σχηματισμός των δαχτύλων των ποδιών και των χεριών και τα χαρακτηριστικά του προσώπου. 


«Παραγγείλαμε μια τρισδιάστατη εκτύπωση του παιδιού μας που βρίσκεται στην κοιλιά μου τώρα. Είναι περίεργο συναίσθημα. Το παιδί δεν έχει γεννηθεί ακόμα, αλλά μπορείς να το αγγίξεις και να το νιώσεις», ανέφερε μια μέλλουσα μητέρα. 
Αυτή η τεχνολογία είναι το επόμενο βήμα μετά τις πολύπλοκες και λεπτομερείς 3D απεικονίσεις που αντικατέστησαν τις θολές φωτογραφίες Polaroid, σύμφωνα με την Daily Mail.

Mε αυτή την τεχνολογία οι γονείς μπορούσαν να δουν ρεαλιστικές φωτογραφίες του εμβρύου αντί για θολές εικόνες. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ