Αρχαιολογικό Συμβούλιο: «Nαι» στην επίδειξη μόδας του Βασίλειου Κωστέτσου μπροστά από το Ηρώδειο- Όλες οι λεπτομέρειες

Το "πράσινος φως" έδωσαν στην εταιρεία "Βασίλειος Κωστέτσος ΕΠΕ" τα μέλη του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας μπροστά από το Ηρώδειο.

Η επίδειξη μόδας θα λάβει χώρα το Σάββατο 31 Μαρτίου στη μία το μεσημέρι, στην πλατεία μπροστά από το Ηρώδειο (για τις ανάγκες της εκδήλωσης θα χρησιμοποιηθεί και η κλίμακα ανόδου προς το μνημείο).

Η διάρκεια της επίδειξης της θα είναι 20 με 30 λεπτά και θα την παρακολουθήσουν περίπου 200 άτομα με προσκλήσεις.

Συνολικά 30 μοντέλα θα βαδίζουν σε κυκλική διαδρομή κατά μήκος τμήματος της πλατείας, ενώ το Συμβούλιο ζήτησε να κατατεθεί σχέδιο στο οποίο θα δηλώνεται το τμήμα που θα χρησιμοποιηθεί για την εκδήλωση, ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα με την πρόσβαση των επισκεπτών.

Στη νοτιοανατολική γωνία της πλατείας θα τοποθετηθεί μια μικρή τέντα, διαστάσεων 4Χ5 μ., μπεζ χρώματος, για την αναμονή των μοντέλων, ενώ κατά τη διάρκεια της επίδειξης θα ακούγεται ηχογραφημένη κλασική μουσική.

Οι εισηγήσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και της Εφορείας Αρχαιοτήτων (ΕΦΑ) Πόλης Αθηνών ήταν θετικές, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, ως προς τα αιτήματα, ενώ στην πρόταση να καθιερωθεί ο αύλειος χώρος του Ηρωδείου για παρόμοιες εκδηλώσεις η πρόεδρος του ΚΑΣ, γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Μαρία Ανδρεαδάκη - Βλαζάκη, ανέφερε ότι «μπορεί να δίνεται κατά περίπτωση και όχι πολύ συχνά. Η ΕΦΑ Πόλης Αθηνών θα εισηγείται για τα αιτήματα, που δεν θα είναι μόνο επιδείξεις μόδας αλλά και άλλες εκδηλώσεις. Θα δούμε εξάλλου πώς θα είναι το αποτέλεσμα της δράσης».
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ