Good news: 100 υποτροφίες σε Έλληνες φοιτητές από το Greek Economic Forum

Από σήμερα, 12 Μαρτίου του 2018 ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για τις 100 υποτροφίες του προγράμματος “Ministry for Tomorrow” του Greek Economic Forum.

Μέσω του προγράμματος αυτού θα υποστηριχθούν νέοι Έλληνες οι οποίοι συμμετέχοντας σε executive leadership προγράμματα στα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να χαράξουν νέους δρόμους ώστε να δουν τα όνειρά τους να γίνονται πραγματικότητα και μέσα από αυτά μαζί να δούμε την Ελλάδα να αλλάζει μορφή με πρωταγωνιστές τους νέους και ικανούς ανθρώπους. 

Όταν γεννήθηκε το Greek Economic Forum το 2013, το όραμά μας ήταν να συμπεριλάβουμε ικανούς νέους από κάθε γωνιά της Ελλάδας, επιτυχημένους Έλληνες από κάθε γωνιά του κόσμου.
Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας επιβράβευσε το Greek Economic Forum για το έργο και τη δράση του, αναδεικνύοντας μας ως πρεσβευτές της Ελλάδας στον κόσμο.

Το 2017 περάσαμε ξανά το κατώφλι του Προεδρικού Μεγάρου, αυτή την φορά για να ακούσουμε τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας να τάσσεται στο πλευρό μας και να δηλώνει σύμμαχος στο νέο  μας Leadership Programm με τίτλο “Ministry for Tomorrow”. 

Το Greek Economic Forum, στα πλαίσια του Leadership Program “Ministy for Tomorrow” καλεί όλους τους νέους, ηλικίας 18-32 ετών, να πάρουν ενεργό θέση, ώστε να δημιουργηθεί ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης της χώρας.


Σήμερα είμαστε έτοιμοι να ανοίξουμε ένα νέο κεφάλαιο για την ελληνική κοινωνία, δημιουργώντας έτσι τους ηγέτες του αύριο σε μια χώρα που το έχει ανάγκη περισσότερο από ποτέ, ανθρώπους με υψηλούς και ειδικά διαμορφωμένους ορίζοντες, έτοιμους να χαράξουν την επόμενη σελίδα της ιστορίας της Ελλάδας, θέτοντας τα θεμέλια για ένα βιώσιμο μέλλον, μέσα από δράσεις επικεντρωμένες στους ακόλουθους τομείς:

    •    Αειφόρος τουρισμός
    •    Πρωτογενής τομέας και Γεωργία ακριβείας
    •    Νέες τεχνολογίες
    •    Καινοτόμος επιχειρηματικότητα
    •    Δημόσια υγεία
    •    Ηγεσία
    •    Ανθρώπινα δικαιώματα.

Προφίλ Υποψηφίων

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι ηλικίας μεταξύ 18 έως 32 ετών, απόφοιτοι ή φοιτητές πανεπιστημίου (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί), καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές σε γνωστικά αντικείμενα με συνάφεια προς τους τομείς που περιγράφονται παραπάνω και με πλήρη λειτουργική γνώση και χρήση της Αγγλικής γλώσσας.


Διαδικασία Υποβολής

Για την διαδικασία υποβολής οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να αποστείλουν ηλεκτρονικά:
    •    Ένα σύντομο και συνεκτικό βιογραφικό τους
    •    Φωτογραφία 4Χ5 εκ. 
    •    Καθώς και ένα κείμενο έως 500 λέξεις, που να περιγράφει την πρόταση τους για έναν από τους τομείς δράσης που αναφέρονται παραπάνω, καθώς και τον τρόπο προσέγγισης/υλοποίησης αυτής.

Αξιολόγηση 

Οι 100 υποψήφιοι που θα επιλεγούν, σύμφωνα με την επιτροπή που έχει συσταθεί για τον σκοπό αυτό, θα ανακοινωθούν μετά από τριάντα (30) ημέρες, και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στα executive programms που θα τους προτείνουμε, ανάλογα με το επιστημονικό πεδίο της πρότασης τους. Η υποτροφία περιλαμβάνει όλα τα απαιτούμενα έξοδα συμμετοχής των υποψηφίων.

Η προθεσμία για τις αιτήσεις είναι η 12 Απριλίου 2018.

Για την υποβολή αιτήσεων απαραίτητη είναι η αποστολή του φακέλου σας στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο:
scholarships@greekeconomicforum.org 

Συμπληρωματικές πληροφορίες για τις υποτροφίες του Greek Economic Forum στο facebook, στη διεύθυνση: www.facebook.com/GreekEconomicForum/

και στο επίσημο site του Greek Economic Forum: www.greekeconomicforum.org
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ