Αλέξης Τσίπρας για διακοπή πρωταθλήματος: "Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος - Όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους"

Αποφασισμένος να βάλει τέλος σε όσα συμβαίνουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
 

Τη διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου επ΄ αόριστον ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε να διακόψει το πρωτάθλημα μετά τα θλιβερά γεγονότα στην Τούμπα και τις αμέσως επόμενες ώρες θα ξεκινήσουν – όπως είπε - συναντήσεις με τους φορείς του ποδοσφαίρου και τη Λίγκα. Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ποδοσφαιρικού Grexit , είπε ότι «τα πάντα είναι στο τραπέζι». 

«Είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την UEFA. Δεν θα ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα αν δεν υπάρχει ένα σαφές πλαίσιο συμφωνημένο απ΄ όλους» πρόσθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού. 

Πάμε, υποστήριξε ο κ. Βασιλείαδης, σε μία επ΄ αόριστον διακοπή. «Μιλάμε με την UEFA. Είναι όλοι σοκαρισμένοι, όπως και εμείς», σημείωσε. 

Ο κ. Βασιλειάδης ανέφερε πως «η κυβέρνηση εδώ και 3 χρόνια έχει δώσει μεγάλες μάχες για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου. Έχουμε κερδίσει πολλά. Μένουν πολλά περισσότερα να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε να διακινδυνέψει αυτή η προσπάθεια και να αναστηθούν φαινόμενα του παρελθόντος». 

Μάλιστα υποστήριξε πως η κυβέρνηση αναλαμβάνει με αυτό τον τρόπο και το πολιτικό κόστος. «Είναι το τελευταίο που μας απασχολεί» πρόσθεσε. 

Ανέφερε πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει να σταματήσει η προσπάθειά της για εξυγίανση του ποδοσφαίρου και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθούν οι απαραίτητες πρόνοιες για την Εθνική Ομάδα.

Ο κ. Βασιλειάδης υποστήριξε ακόμη ότι οι ποινές θα έιναι αυστηρές για όλους και θα πρέπει -όπως είπε- να υπάρξει και ένα πλαίσιο που θα είναι ακόμα αυστηρότερες.

Τσίπρας: «Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος»
«Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Αυτή η ιστορία θα τελειώσει και όλοι θα βρεθούν προ των ευθυνών τους». Αυτό σημείωσε, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στους συνεργάτες του, κατά τη διάρκεια της πρωινής σύσκεψης, στην οποία συμμετείχε και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης. 

Καταζητείται ο Σαββίδης και οι άνδρες της ασφάλειάς του 

Αναζητείται στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο Ιβάν Σαββίδης και 4 ακόμη άτομα, όπως έγινε γνωστό από αστυνομικές πηγές. 

Τόσο ο κ. Σαββίδης όσο και τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα (μέλη της προσωπικής του φρουράς) αναζητούνται με την κατηγορία της παράνομης εισόδου στον αγωνιστικό χώρο και παραβάσεις αθλητικής νομοθεσίας. 

Αυτό σημαίνει ότι η αστυνομία, όπως έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστό, αναζητά τον Ρώσο ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ μόνο για την εισβολή στο γήπεδο που προκάλεσε τη διακοπή του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και όχι για το γεγονός ότι είχε μαζί του όπλο.

Εκτός όμως από τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ και τα άτομα της προσωπικής του ιδιωτικής φρουράς αναζητείται και ένας αστυνομικός, τον οποίο έχει διαθέσει η Ελληνική Αστυνομία στη φρουρά του Ιβάν Σαββίδη.
Πάντως είναι εντυπωσιακό ότι έως τώρα η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει όχι μόνο τον Ιβάν Σαββίδη και την ασφάλεια του, αλλά ούτε καν τον αστυνομικό.  

Υπ. Προστασίας του Πολίτη: Προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη

Προανάκριση εις βάρος του Ιβάν Σαββίδη διενεργείται, όπως είπαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά την εισβολή του χθες βράδυ στο γήπεδο της Τούμπας, κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές, η εισβολή στο γήπεδο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα είναι αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος, για το οποίο, σύμφωνα με τον νόμο, τηρείται η διαδικασία του αυτοφώρου που επιβάλλει τη σύλληψη του δράστη εντός 24 ωρών.
 

 

Διαβάστε επίσης: Γιώργος Βασιλειάδης: "Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στα γήπεδα μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω..."

Είναι οριστικό: Διακόπτεται επ' αόριστον το Ελληνικό πρωτάθλημα
 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ