Ο Σπύρος Σούλης μας λέει ποιες είναι οι 3 κινήσεις που πρέπει να κάνουμε για να έχουμε αόρατα παράθυρα!

Μπορεί να σας έχουμε δώσει αρκετές λύσεις για το πώς να καθαρίζετε τα τζάμια σας αλλά τώρα είναι η ώρα να μάθετε τον σωστό τρόπο για να καθαρίζετε τα παράθυρά σας. 

Ξεκινήστε την καθαριότητα από τις γύρω επιφάνειες

Πριν φτάσετε στο τζάμι ελέγξτε για τυχόν έντομα και ιστούς αράχνης και καθαρίστε τα προσεκτικά. Μπορείτε να τυλίξετε μια λεπτή πετσέτα γύρω από ένα κατσαβίδι για να φτάσετε και τις πιο δύσκολα προσβάσιμες επιφάνειες.

Καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα

Στη συνέχεια πάρτε την ηλεκτρική σκούπα και περάστε όλο το παράθυρο προσεκτικά για να απομακρυνθούν σκόνες και χώματα. Αυτή η ολική καθαριότητα δεν είναι απαραίτητο να γίνεται κάθε φορά που καθαρίζετε τα τζάμια σας, αλλά μπορείτε να την κάνετε μια φορά τον χρόνο.


Προχωρήστε στο τζάμι

Για να καθαρίσετε καλά το τζάμι σας ρίξτε σπρέι καθαρισμού και στη συνέχεια σκουπίστε με ένα πανάκι που δεν αφήνει χνούδι. Καθαρίστε με οριζόντιες κινήσεις. Επαναλάβετε τη διαδικασία και στο εξωτερικό του τζαμιού σκουπίζοντας αυτή τη φορά με κάθετες κινήσεις. Αν δεν μπορείτε να πλύνετε το εξωτερικό του παράθυρού σας εύκολα ή δεν το φτάνετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα λάστιχο, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Έξτρα tip 1

Μην επιλέγετε χημικά καθαριστικά του εμπορίου αλλά προτιμήστε να φτιάξετε μόνοι σας ένα καθαριστικό με απλά υλικά από την κουζίνα. Μπορείτε να πλύνετε τα παράθυρά σας με σκέτο νερό αλλά αν θέλετε να αστράψουν πραγματικά τότε ανακατέψτε 1/4 φλ. καθαρό οινόπνευμα με 1/3 φλ. ξίδι και ρίξτε τα σε ένα μπουκάλι. Προσθέστε αποστειρωμένο νερό μέχρι να γεμίσει το δοχείο σας. Τα χημικά σπρέι εκτός από το ότι δεν είναι καλό να τα αναπνέουμε, συσσωρεύουν επιπλέον γρήγορα τη σκόνη στα παράθυρα.

Έξτρα tip 2

Επιλέξτε να καθαρίσετε τα τζάμια σας μια συννεφιασμένη μέρα γιατί τότε θα αστράψουν ακόμα περισσότερο. Όταν ένα τζάμι στεγνώνει με τη βοήθεια του ήλιου, δυστυχώς αφήνει σημάδια και έτσι τα τζάμια σας δεν θα είναι εντελώς αστραφτερά. Επιλέξτε, λοιπόν, μια συννεφιασμένη μέρα!

Το σωστό «εργαλείο»

Πέρα από το μείγμα με το οποίο θα καθαρίσετε τα τζάμια σας, σημαντικό ρόλο παίζει και το «εργαλείο» που θα χρησιμοποιήσετε για να το κάνετε. Πάρτε ένα πανί από μικροϊνες ή μερικά φύλλα εφημερίδας και κάντε τα τζάμια σας να λάμψουν. Προηγουμένως, αν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε εφημερίδες, φορέστε γάντια για να μην λερωθούν τα χέρια σας από το μελάνι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ