6+1 χρήσιμοι τρόποι για να είσαι ο αληθινός εαυτός σου!

Όλοι άνθρωποι προτρέπουν διαρκώς τους άλλους να είναι ο εαυτός τους, αλλά πολύ λίγοι γνωρίζουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό.

Οι περισσότεροι άνθρωποι συγκρίνουν τον εαυτό τους με τους άλλους, δεν μπορούν να διακρίνουν τα δυνατά τους σημεία και δυσφορούν με αυτό που βλέπουν στον καθρέφτη. Αυτό σημαίνει ότι δεν είναι ο πραγματικός τους εαυτός, αλλά αυτός που τους υπαγορεύουν οι άλλοι και για αυτό δεν είναι ευτυχισμένοι, νιώθουν συναισθηματικό κενό και είναι αποστασιοποιημένοι.

Υπάρχουν, όμως, μερικά βήματα που μπορείς να κάνεις ώστε να αναδείξεις τον πραγματικό σου εαυτό.

Ακολούθησε το πάθος σου, καλλιεργώντας το πνεύμα, το μυαλό και την ψυχή σου.
Στις μέρες μας, αυτό που προσδιορίζει το μέγεθος της επιτυχίας μας είναι τα χρήματα. Έτσι, πολλοί άνθρωποι κρίνουν τους άλλους με βάση τον τίτλο τους και το μισθό τους. Πιστεύουν ότι αυτά τα δύο πράγματα είναι οι βασικοί δείκτες που προσδιορίζουν την αξία ενός ανθρώπου. Αυτό όμως είναι λάθος. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να καλλιεργήσεις το πνεύμα, το μυαλό και την ψυχή σου, ώστε να αποκαλύψεις τον αληθινό σου εαυτό. Κυνήγησε αυτό που σε παθιάζει στη ζωή και βρες τι σε κάνει αληθινά ευτυχισμένη.

Ανακάλυψε το παιδί που κρύβεται μέσα σου και διασκέδασε!
Τα μικρά παιδιά είναι ανέμελα και δεν τους νοιάζει τι λένε οι άλλοι, γιατί απολαμβάνουν τη στιγμή, ζουν στο τώρα! Παίζουν, τρέχουν, γελάνε, όπου και όποτε μπορούν, χωρίς να νοιάζονται για τον κόσμο γύρω τους. Μόλις, λοιπόν, έρθεις σε επαφή με το παιδί που κρύβεις μέσα σου, θα απελευθερωθείς! Θα αρχίσεις να απολαμβάνεις τη στιγμή και να διασκεδάζεις με τις μικρές χαρές της ζωής. Έτσι, θα καταλάβεις αμέσως πόσο επικίνδυνα σοβαρή και δύσκαμπτη έχεις γίνει, προσπαθώντας να παίξεις το ρόλο που θέλουν οι άλλοι, καταπιέζοντας τα αληθινά σου συναισθήματα. Απελευθερώσου και κάνε αυτό που σε ευχαριστεί!

Βρες την εσωτερική σου δύναμη.
Αναγνώρισε τη μοναδικότητά σου και αγάπησε τον αληθινό σου εαυτό. Μπορεί να είσαι εξωστρεφής και αυθόρμητη ή εσωστρεφής και παράξενη, αλλά είσαι εσύ! Ξεφορτώσου τις προκαταλήψεις σου και ανακάλυψε την εσωτερική σου δύναμη. Γίνε ο αληθινός σου εαυτός και οι άλλοι θα σε λατρέψουν, σύμφωνα με την tsemperlidou.gr.

Εναρμονίσου με τα συναισθήματά σου και νιώσε τη γαλήνη μέσα σου.
Όταν οι άνθρωποι ακολουθούν τα συναισθήματά τους, βρίσκουν την ισορροπία μέσα τους. Έτσι, είναι εύκολο να διατηρήσουν την αυτοκυριαρχία τους και να παραμείνουν ήρεμοι, ακόμα και στις πιο αγχωτικές καταστάσεις. Άρα, αν καταλάβεις βαθύτερα τον εαυτό σου και μάθεις να ζεις με βάση αυτόν, θα αντιμετωπίσεις καλύτερα τη δική σου λύπη, τη χαρά, το φόβο ή το άγχος.

Άκουσε τις σκέψεις σου.
Είναι απίστευτο το πόσες αρνητικές σκέψεις κάνουν οι άνθρωποι κάθε μέρα. Μετά από λίγο καιρό, η ζωή τους καθοδηγείται από όλες αυτές τις αρνητικές σκέψεις. Αυτό, λοιπόν, που χρειάζεται να κάνεις είναι να αποκτήσεις ξανά τον έλεγχο της σκέψης σου και να την καθοδηγήσεις σε πιο θετικά νερά.

Εμπιστεύσου το ένστικτό σου.
Το να ακολουθείς το ένστικτό σου είναι ο πιο βασικός τρόπος να ανακαλύψεις τον  αληθινό σου εαυτό. Μην κάνεις πάντα αυτό που σκέφτεσαι ότι είναι σωστό, αλλά αυτό που νιώθεις μέσα σου ότι είναι σωστό. Μόνο έτσι θα ανακαλύψεις τον αληθινό σου εαυτό και θα είσαι αυθεντική.

Ηρέμησε και μην φοβάσαι να είσαι ο εαυτός σου!
Πολλοί άνθρωποι νιώθουν μια ανησυχία όταν αποκαλύπτουν τον αληθινό τους εαυτό. Νιώθουν εκτεθειμένοι και ευάλωτοι. Όμως, είναι απόλυτα φυσιολογικό να είσαι ο εαυτός σου! Κάνε ένα εσωτερικό διάλογο και πείσε τον εαυτό σου για αυτό.

Είναι ωραίο να είσαι ο εαυτός σου και αν δεν αρέσεις στους άλλους, πρόβλημά τους!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ