Παρουσιαστές με δικές τους εκπομπές στο Netflix η Μισέλ και ο Μπάρακ Ομπάμα; Πόσο θα πληρωθούν

O πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ είναι σε διαπραγματεύσεις με το κανάλι για την παραγωγή σειράς τηλεοπτικών σόου που θα του εξασφαλίσει μία παγκόσμια πλατφόρμα μετά τη θητεία του στον Λευκό Οίκο.

Αν και η συμφωνία δεν είναι ακόμη οριστική, οι προτεινόμενοι όροι προβλέπουν ότι το Netflix θα πληρώσει τον Μπαράκ Ομπάμα και τη σύζυγό του, Μισέλ, για αποκλειστικό υλικό που θα είναι διαθέσιμο στην υπηρεσία streaming, που έχει 118 εκατομμύρια συνδρομητές σε όλο τον κόσμο. Ο αριθμός των επεισοδίων και η μορφή των εκπομπών δεν έχουν αποφασιστεί.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έχει πρόθεση να αξιοποιήσει τις εκπομπές στο Netflix για να απαντήσει ευθέως στον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ή σε συντηρητικούς που του ασκούν κριτική, αναφέρουν οι ίδιες πηγές. Οι Ομπάμα μίλησαν για εκπομπές που θα προβάλλουν ιστορίες που εμπνέουν.

To Netflix θα μπορούσε να δώσει στον Μπαράκ Ομπάμα μία αφιλτράριστη μέθοδο επικοινωνίας με το κοινό, παρόμοια με εκείνη, με την οποία προσεγγίζει τους 101 εκατομμύρια ακολούθους του στο Twitter και τους 55 εκατομμύρια χρήστες του Facebook που έχουν κάνει like στη σελίδα του στο μέσω κοινωνική δικτύωσης.

Σύμωνα με τους New York Times, δεν αποκλείεται ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ να εστιάσει σε θέματα που κυριάρχησαν στη διάρκεια της προεδρίας του, σύστημα υγείας και πρόνοιας, δικαίωμα ψήφου, μετανάστευση, εξωτερική πολιτική, κλιματική αλλαγή, τα οποία εξακολουθούν να διχάζουν το εκλογικό σώμα στην Αμερική με πρόεδρο τον Ντόναλντ Τραμπ.

Οι Ομπάμα διατήρησαν χαμηλό προφίλ αφού αποχώρησαν από τον Λευκό Οίκο. Αν και εξακολουθούν να ζουν στην Ουάσινγκτον, είναι δύσκολο να τους δει κανείς εκεί. Γράφουν τα απομνημονεύματά τους, τα οποία αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και για τα οποία φέρονται, με βάση δημοσιεύματα, να έχουν εξασφαλίσει πάνω από 60 εκατομμύρια δολάρια ο καθένας.

Επίσης, όπως αναφέρει η naftemporiki.gr, η Μισέλ Ομπάμα είναι συχνά προσκεκλημένη ομιλήτρια σε εκδηλώσεις και πληρώνεται χιλιάδες δολάρια για τη συμμετοχή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ