Πώς σκοτώνεις το γάμο σου χωρίς να το καταλαβαίνεις & ποια είναι τα μικρά πράγματα που την βλάπτουν;

Κάθε γάμος αντιμετωπίζει τα προβλήματά του, ανεξάρτητα από το πόσο καιρό είναι μαζί το ζευγάρι.

Φυσικά και θέλεις τον πιο ευτυχισμένο γάμο αλλά υπάρχουν μικρά πράγματα που κάνεις, και βλάπτουν τη σχέση σας.

Τί κάνεις και σκοτώνεις το γάμο σου;

Λες πράγματα που δεν πρέπει.
Καμία φορά πάνω στα νεύρα σου, μπορεί να ειρωνευτείς το σύζυγό σου. Να είσαι σαρκαστική και να πεις σκληρές κουβέντες που δεν εννοείς. Όμως, όσο κι αν μετανιώσεις μετά αυτά που είπες, όσα συγγνώμη κι αν ζητήσεις, εκείνος θα έχει πληγωθεί. Δεν υπάρχει λόγος να είσαι αγενής, ακόμα κι αν νιώθεις πραγματικά αναστατωμένη.

Αφήνεις τα πεθερικά να μπλέκονται στη ζωή σας.
Ο λαός λέει “όταν παντρεύεσαι έναν άνθρωπο, παντρεύεσαι κι όλο του το σόι”. Κι είναι αλήθεια. Το ζήτημα είναι πόσο αφήνεις το σόι, και συγκεκριμένα τους γονείς να μπλεχτούν στη ζωή σας. Δεν είναι λίγες οι φορές που γάμοι έχουν τελειώσει εξαιτίας των πεθερικών. Με το σύζυγό σου έχετε φτιάξει τη δική σας οικογένεια. Κι η οικογένεια αυτή έχει τους δικούς της κανόνες. Αφήνοντας μαμάδες και μπαμπάδες να παρεμβαίνουν στο πώς θα κανονίσετε τη ζωή σας, μόνο προβλήματα μπορείς να αποκτήσεις, σύμφωνα με την tsemperlidou.gr.

Δεν εστιάζεις στις ανάγκες του.
Οι άνδρες χρειάζονται συνεχώς επιβεβαίωση, σεξουαλικά και συναισθηματικά. Δίνοντας βάση μόνο στις δικές σου ανάγκες, ουσιαστικά είναι σα να μην ενδιαφέρεσαι για τις δικές του. Κι αν δε νοιαστείς εσύ για αυτόν, θα ψάξει να βρει την επιβεβαίωση αλλού…

Δε λες αυτά που σκέφτεσαι.
Μπορεί να είναι ο άντρας σου αλλά αυτό δε σημαίνει πως μπορεί να διαβάσει το μυαλό σου. Είναι εγωιστικό να πιστεύεις ότι πρέπει να γνωρίζει ακριβώς τί είναι λάθος και τί σωστό, τί θες τη μια στιγμή και τί την άλλη. Μπορεί να έχεις άγχος  για τη δουλειά ή τα οικονομικά. Ενδεχομένως να έχεις νεύρα και να μη θες να σου μιλάει κανείς ή να θες “στοργή και προδέρμ”. Αν δεν πεις αυτό που νιώθεις κι απλά ξεσπάς πάνω του επειδή δεν είναι μάντης, τότε θα έχεις συνέχεια καβγάδες.

Δεν αφιερώνεις χρόνο στη σχέση σας.
Μένετε μαζί, κοιμάστε, τρώτε, ξυπνάτε μαζί κι νομίζεις ότι έτσι αφιερώνεις πολύ χρόνο στο γάμο σου. Δεν είναι έτσι.  Ο ποιοτικός χρόνος είναι που κρατάει μια σχέση ζωντανή: ρομαντικά δείπνα, αγκαλιές στον καναπέ με μουσική, ένα ταξίδι, ακόμα και μια απλή βόλτα για ποτό. Μήπως έχεις επαναπαυθεί και τα έχεις ξεχάσει όλα αυτά;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ