Ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο οι χρήστες του Τwitter!

Με 141,8 εκατομμύρια χρήστες στις 30 Ιουνίου 2012 οι ΗΠΑ κατέχουν, μακράν, την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που χρησιμοποιούν την microblogging υπηρεσία.

Με 141,8 εκατομμύρια χρήστες στις 30 Ιουνίου 2012 οι ΗΠΑ κατέχουν, μακράν, την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που χρησιμοποιούν την microblogging υπηρεσία.


Οι χρήστες του Twitter, του δικτύου που επιτρέπει την αποστολή σύντομων μηνυμάτων, ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο στα τέλη Ιουνίου και από αυτούς οι 140 εκατομμύρια λογαριασμοί βρίσκονται στις ΗΠΑ ενώ στη Βραζιλία καταγράφηκε αύξηση των χρηστών κατά 23% από την έναρξη του έτους, σύμφωνα με μια μελέτη που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η εταιρεία Semiocast.

Με 141,8 εκατομμύρια χρήστες στις 30 Ιουνίου 2012 οι ΗΠΑ κατέχουν, μακράν, την πρώτη θέση μεταξύ των χωρών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο «μικρο-μπλογκ». Δεύτερη κατατάσσεται η Βραζιλία με 41,2 εκατομμύρια χρήστες και ακολουθεί η Ιαπωνία με 35 εκ., όπως αναφέρει η εταιρεία αυτή.

Η Semiocast εδρεύει στο Παρίσι και ειδικεύεται στις έρευνες στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης.

Η Ιαπωνία διατηρεί πάντως την δεύτερη θέση όσον αφορά τον αριθμό των μηνυμάτων, με 10,6%, πίσω από τους Αμερικανούς που έχουν δημοσιεύσει το ένα τέταρτο (25,8%) από αυτά. Για το λόγο αυτό τα ιαπωνικά είναι η δεύτερη γλώσσα, μετά τα αγγλικά, που χρησιμοποιείται περισσότερο στο Twitter.

Η πιο «δραστήρια» πόλη σε αριθμό μηνυμάτων είναι η Τζακάρτα αφού από εκεί έχει σταλεί το 2,4% του συνόλου των μηνυμάτων. Ακολουθεί σε μικρή απόσταση το Τόκιο και κατόπιν το Λονδίνο, με 2% των μηνυμάτων.

Η χρήση της αραβικής γλώσσας αυξάνεται ραγδαία και είναι πλέον η έκτη που χρησιμοποιείται πιο συχνά, ενώ το Ριάντ πέρασε στη 10η θέση των πιο «δραστήριων πόλεων». Ο αριθμός των χρηστών στη Σαουδική Αραβία αυξήθηκε κατά 93% μέσα σε έξι μήνες, φτάνοντας τα 2,9 εκατομμύρια.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ