Σε δημοπρασία το ερωτικό ραβασάκι του Άλμπερτ Αϊνστάιν - 20 χρόνια μικρότερη η Ιταλίδα φοιτήτρια (ΦΩΤΟ)

"'Στην επιστημονική ερευνήτρια, στα πόδια της οποίας κοιμήθηκα και στάθηκα για δύο ολόκληρες μέρες, σαν φιλικό σουβενίρ" αναφέρεται στη γερμανική γλώσσα.

Ένα σημείωμα με ημερομηνία γραφής τον Οκτώβριο του 1921 που φέρει την υπογραφή του Άλμπερτ Αϊνστάιν πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 6.100 δολαρίων μαζί με πολλά ακόμη γράμματα του διάσημου Φυσικού.

Το σημείωμα είχ για αποδέκτη ιταλίδα ερευνήτρια, η οποία αρνήθηκε να τον συναντήσει κατ' ιδίαν, και έγραφε "Στην επιστημονική ερευνήτρια, στα πόδια της οποίας κοιμήθηκα και στάθηκα για δύο ολόκληρες μέρες, σαν φιλικό σουβενίρ".

Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε ο οίκος που διενήργησε τη δημοπρασία, ο Αϊνστάιν 42 ετών τότε και εντός ολίγου Νομπελίστας, έγραψε το γράμμα προς την Ελιζαμπέτα Πιτσίνι, φοιτήτρια της Χημείας ευρισκόμενη περίπου στα μισά της δικής του ηλικίας, η οποία έμενε ένα όροφο πάνω από το διαμέρισμα της αδελφής του Μάγια, στην Φλωρεντία.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην πόλη, "ο Αϊνστάιν έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον να τη συναντήσει. Ωστόσο, η Ελιζαμπέτα ήταν πολύ εσωστρεφής και πολύ ντροπαλή για να συναντήσει ένα τόσο διάσημο πρόσωπο" αναφέρεται στην ιστοσελίδα της δημοπρασίας.

Ανάμεσα στα πωληθέντα αντικείμενα - προς 103.000 δολάρια - ήταν και έναν σημείωμα του Αϊνστάιν χρονολογούμενο το 1928, όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, στο οποίο ο Νομπελίστας Φυσικός είχε καταγράψει κάποιες ιδέες του για το "Τρίτο Στάδιο της Θεωρίας της Σχετικότητας".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ