Γιώργος Βερνίκος: Οι Τούρκοι βρήκαν παραθυράκι - ετοιμάζουν "εισβολή" με 1.000 τουριστικά σκαφάκια στο Αιγαίο το καλοκαίρι

"Γίνονται πολύ ανταγωνιστικοί τελευταία και υπάρχει κίνδυνος, το ερχόμενο καλοκαίρι να βρεθούμε, ως χώρα και ως επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού, αντιμέτωποι με μια τουρκική πλημμυρίδα σκαφών"

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος, ο επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Πλοιοκτητών Επαγγελματικών Σκαφών Αναψυχής Γιώργος Βερνίκος γνωστοποίησε τα σχέδια των Τούρκων στο Αιγαίο.

"Φτιάχνουν ευνοϊκό θεσμικό πλαίσιο ώστε να μπορούν, σε πρώτη φάση, τα ξύλινα τουριστικά σκάφη που διαθέτουν, οι λεγόμενες γολέτες, να μπορούν να προσεγγίζουν τα ελληνικά νησιά, κάτι που τώρα δεν μπορούν να κάνουν λόγω της κοινοτικής νομοθεσίας αφού δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για θέματα ασφαλείας. Πρόκειται για σκάφη που κάνουν μίνι κρουαζιέρες στο Αιγαίο και μπορούν να μεταφέρουν έως 20 άτομα. Είμαστε σε επαφή με το υπουργείο Ναυτιλίας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επίσης, σύμφωνα με τον λόγου του κ. Βερνίκος, οι Τούρκοι έψαξαν το θέμα και βρήκαν "παραθυράκι" για να  ξεπεράσουν  το πρόβλημα.

Ειδικότερα, στην "Οδηγία στο άρθρο 3 με τίτλο Περί Εφαρμογής στην παράγραφο 4" αναφέρονται τα εξής: "Εξαιρούνται από το πεδίο εφαρμογής της παρούσας οδηγίας τα αλιευτικά σκάφη, τα πολεμικά πλοία, τα βοηθητικά πλοία, τα ξύλινα πλοία πρωτόγονης κατασκευής, τα σκάφη που ανήκουν σε δημόσιες αρχές και χρησιμοποιούνται για μη εμπορικούς σκοπούς και τα σκάφη αναψυχής που δεν χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς"

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ