Παύλος Παπαδάτος: "Όταν σταμάτησαν τα δανεικά, τη θέση τους πήρε η απελπισία- Ήλθε, είδε και απήλθε..."

Όταν σταμάτησαν τα δανεικά, τη θέση τους πήρε η απελπισία σε τέτοιο βαθμό, ώστε χιλιάδες Έλληνες άρχισαν να εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε φαιδρούς απατεώνες τύπου Σώρρα, σε σκίσιμο μνημονίων, σε διαγραφή χρέους και κατάργηση ΕΝΦΙΑ.

Ο κόσμος είναι πλέον φοβισμένος και συγχρόνως εξοργισμένος και έχει απαξιώσει την πολιτική ζωή. Και ενώ άπαντες ασχολούνται με τα τεκταινόμενα στη Βουλή, την οποία η κυβέρνηση έχει μετατρέψει σε βιοτεχνία διαβολής προσώπων και εκδικητικού μίσους, οι Τούρκοι σταθερά επιβάλλουν de facto τις απαιτήσεις τους στο Αιγαίο και κανείς δεν μπορεί να τους σταματήσει, τώρα μάλιστα που έχουν ναυστάθμους ακόμη και στη Σομαλία και στο Κατάρ και κτίζουν δικό τους αεροπλανοφόρο - και εμείς βαυκαλιζόμαστε ότι το Αιγαίο αποτελεί ευρωπαϊκά σύνορα. Μαύρο φίδι που μας έφαγε.

Του Παύλου Παπαδάτου στη realnews  

 

Συγχρόνως όμως, κορυφαίοι θεσμικοί εκπρόσωποι συμβάλλουν με τις δηλώσεις τους στην καλλιέργεια χείριστου επενδυτικού κλίματος. Έτσι, ο κύριος Στουρνάρας, ο οποίος μπορεί να έχει δίκιο, μιλά δημοσίως ακατάπαυστα για την ανάγκη ύπαρξης υποστηρικτικής γραμμής μετά το τέλος των μνημονίων.

Μα πότε τελικά θα πρέπει να πιστέψουμε στις δικές μας δυνάμεις και να αναλάβουμε τις ευθύνες μας ώστε να απογαλακτιστούμε από τα σωσίβια των μνημονίων; (Δυστυχώς, κύριε Στουρνάρα… όλοι κάτι λένε και εσείς το κύριε ελέησον)! 

Από την άλλη, η κυβέρνηση απειλεί άπαντες με φορολογικούς ελέγχους, κατασχέσεις αξιών σε θυρίδες, κ.ο.κ. Είμαι και εγώ υπέρ των αμείλικτων ελέγχων της εφορίας, γιατί η φοροδιαφυγή είναι αυτή που έχει συντελέσει τα μέγιστα στα σημερινά μας χάλια. Μήπως όμως τελικά η φορο-ληστρική πολιτική της κυβέρνησης είναι αυτή που εξαναγκάζει τους πολίτες να γίνονται φοροφυγάδες;

Στη χώρα μας, αν είσαι μέτοχος και μέλος διοικητικού συμβουλίου πληρώνεις 29% φόρο εισοδήματος, 15% φόρο στο μέρισμα που σου αναλογεί, 10% φόρο αλληλεγγύης και ασφαλιστικές εισφορές 26.7% των αποδοχών σου.

Όλα αυτά ορισμένες φορές ξεπερνούν το 80% και όσοι έχουν την ατυχία να είναι μηχανικοί, από τον Μάρτιο θα πληρώνουν εισφορές που θα ξεπερνούν το 86% του μηνιαίου εισοδήματός τους. Ειλικρινά, πείτε μου: Ακόμη και αν ήσαστε ο πλέον έντιμος άνθρωπος, δεν θα νιώθατε τουλάχιστον βλάκας να καταβάλλετε στο κράτος το 86% των αποδοχών σας προκειμένου το κράτος να μπορεί να προσλαμβάνει στην εταιρία ΕΕΣΤΥ, που απασχολεί 400 άτομα μόνιμο προσωπικό, άλλους 424 αργόσχολους ημέτερους με την «κομπίνα» της δήθεν ανάθεσης έργου; 
Το κράτος πρέπει να αποκτήσει δημιουργική φαντασία(!)

Η Ιταλία προκειμένου να προσελκύσει κατοίκους άλλων χωρών με πολύ υψηλά εισοδήματα, τους προσφέρει τη δυνατότητα - όπως εξ άλλου και η Πορτογαλία - να γίνουν κάτοικοι Ιταλίας, πληρώνοντας μόνο 100.000 ευρώ εφορία ετησίως ανεξαρτήτως ύψους εισοδήματος.

Έτσι, δεν είναι λίγοι οι εκατομμυριούχοι που γίνονται κάτοικοι Ιταλίας, με τη χώρα να επωφελείται όχι τόσο από τα 100.000 ευρώ της ετήσιας φορολογίας, αλλά από την καταναλωτική-επενδυτική δραστηριότητα που παράγεται από αυτούς. Εμείς δυστυχώς προσελκύουμε μόνο πρόσφυγες και λαθρομετανάστες. 
Σημείωση
Αντιλήφθηκε κανείς το έργο του παραιτηθέντος αναπληρωτή Υπουργού οικονομίας, κυρίου Παπαδημητρίου, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι ήταν και αυτός θιασώτης της μόδας των συνεδρίων που έχει ενσκήψει στη χώρα μας, προκειμένου φυσικά να κερδίζουν ένα δυνατό μεροκάματο οι διοργανωτές τους; Ο άνθρωπος ήλθε, είδε και απήλθε και ουδείς τον είδε!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ