Κρίσιμη μέρα για τους Έλληνες στρατιωτικούς: Οι διαβεβαιώσεις από τις τουρκικές αρχές & οι αλλαγές στο κατηγορητήριο

Η δίκη αναμένεται να αρχίσει εντός της ημέρας, ενώ στο πλευρό των δύο ενστόλων θα βρεθούν συγγενείς τους, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με το προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη.

Δεν θα αλλάξει επί τα χείρωτο κατηγορητήριο για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις από τις τουρκικές αρχές.

Δηλαδή θα προσωρήησουν στη δίκη με την κατηγορία για κατασκοπεία όπως είχαν μεταδώσει αρχικά τα τουρκικά ΜΜΕ. Αυτές τις διαβεβαίωσεις έχει πάρει έως στιγμής το υπουργείο Άμυνας.

Ο έλληνας ΑΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης μίλησε από την πρώτη στιγμή, την Πέμπτη, για το θέμα των δύο Ελλήνων με τον τούρκο ομόλογό του Χουλουσί Άκαρ. Οι δύο άνδρες έχουν μιλήσει δύο φορές σε καλό κλίμα. Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, η δίκη αναμένεται να αρχίσει εντός της ημέρας, ενώ στο πλευρό των δύο ενστόλων θα βρεθούν συγγενείς τους, οι οποίοι βρίσκονται σε καθημερινή επικοινωνία με το προξενείο της Ελλάδας στην Αδριανούπολη.

Η υγεία των δύο νέων είναι καλή, υπάρχει επικοινωνία του Πενταγώνου με τους δικηγόρους τους αλλά και με τον πρόξενο της Αδριανούπολης, και από το υπουργείο θέλουν να μην αλλάξει κάτι στο κατηγορητήριο. «Αν χρειαστεί θα υπάρξει και τρίτη επικοινωνία των ΑΓΕΕΘΑ, αλλά το θέμα χειρίζεται το υπουργείο Εξωτερικών» διευκρινίζεται από τη Μεσογείων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ