Ο επιχειρηματίας Βασίλης Αποστολόπουλος παραχωρεί στην Tesla δωρεάν εργοστάσιο στην Κόρινθο

Σε μια ξεχωριστή πρωτοβουλία προχώρησε ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Ιατρικό Κέντρο και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών, Βασίλης Αποστολόπουλος.

Όπως ανακοίνωσε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο κ. Αποστολόπουλος παραχωρεί τις εγκαταστάσεις ενός εργοστασίου για να φιλοξενηθεί η Tesla στην Ελλάδα.

"Σήμερα το πρωί απέστειλα μία προσωπική επιστολή στον κύριο Elon Musk, της Tesla, με την οποία τον καλωσορίζω για την ίδρυση της Tesla Greece, και του γραφείου Έρευνας και Ανάπτυξης στην Αθήνα. Ανέφερα στον κύριο Musk ότι του παραχωρώ για δέκα χρόνια, με μηδενικό κόστος για την εταιρεία του, το εργοστάσιο και τις εγκαταστάσεις της θυγατρικής εταιρείας του Ομίλου μου, της Ιατρικής Τεχνικής στην Κόρινθο, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την δημιουργία ενός σύγχρονου κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας ουτώς ώστε η Ελλάδα να καθιερωθεί στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας καινοτομίας, έρευνας και τεχνολογίας. Οφείλουμε να το επιδιώξουμε γιατί μπορούμε να το πετύχουμε και γιατί είναι στο χέρι μας", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως η οικογένεια του Διευθύνοντα Συμβούλου του Ομίλου Ιατρικό Κέντρο και Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών κατάγεται από την Κόρινθο, ενώ στην ομιλία του νωρίτερα είχε μιλήσει για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να πάρουμε σαν χώρα αλλά και ο καθένας ξεχωριστά ώστε το 2021, την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.

"Σε τρία χρόνια και λίγες ημέρες, έχουμε την 25η Μαρτίου του 2021, κλείνουμε δηλαδή 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση. Είναι προσβολή στην ιστορία μας, και στους αγωνιστές που έδωσαν το είναι και το αίμα τους για να είμαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και όχι ραγιάδες το να μας βρει αυτή η σημαντική και σημειολογική επέτειος διαιρεμένους, κατακερματισμένους και στάσιμους μα πολύ περισσότερο με χαμένη την αξιοπρέπεια και την υπερηφάνεια μας" πρόσθεσε..

"Ιστορικά όποτε οι Έλληνες έδρασαν κάτω από ένα κοινό όραμα, ενωμένοι και συντεταγμένοι, πέτυχαν θαύματα. Προτείνω να βάλουμε ως εθνικό deadline την 25η Μαρτίου του 2021. Μία ημερομηνία όπου θα έχουμε φτιάξει μία άλλη Ελλάδα", κατέληξε ο κ. Αποστολόπουλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ