Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Ο Σπύρος Σούλης μας "προδίδει" το μυστικό για να έχουμε (ξανά) τις λευκές μας πετσέτες... ολόλευκες!

Ύπέροχα tips και συμβουλές μέσα από το spirossoulis.com

Και ποιος δεν θέλει να έχει ολόλευκες πετσέτες στο μπάνιο του, όχι μόνο για να τις βλέπει και να τις απολαμβάνει ο ίδιος αλλά και για να μην ντρέπεται να τις παρουσιάζει μπροστά στους επισκέπτες του. 

Η πολυκαιρία, όμως, και η συνεχής χρήση μπορεί να οδηγήσει σε ένα ελαφρύ κιτρίνισμα των λευκών πετσετών. Όσο και να τις πλένετε έρχεται κάποια στιγμή που η κιτρινίλα έχει εγκατασταθεί για τα καλά και δεν φεύγει με τίποτα. 

Φτιάξτε ένα μείγμα ανακατεύοντας σε ένα μπολ 1/2 φλ. ξίδι και 1/4 φλ. απορρυπαντικό πλυντηρίου. Ρίξτε το μείγμα στη θήκη απορρυπαντικού για την κύρια πλύση του πλυντηρίου σας για κάθε πετσέτα που θέλετε να επαναφέρετε. 

Βάλτε το πλυντήριο σε λειτουργία στο κρύο πρόγραμμα πλύσης και μόλις αυτό ολοκληρωθεί βγάλτε τις πετσέτες σας και απλώστε τις στην βεράντα να στεγνώσουν φυσικά. 

Μια άλλη, αρκετά πιο δραστική λύση είναι η παρακάτω την οποία καλό θα είναι να χρησιμοποιήσετε αν οι πετσέτες σας είναι πολύ κιτρινισμένες. 

Φτιάξτε ένα μείγμα ανακατεύοντας σε ένα μπολ 2 κ.σ. ηλιέλαιο, 2 κ.σ. χλωρίνη σε σκόνη, 1/2 κ.σ. απορρυπαντικό πλυντηρίου και όσο νερό χρειάζεται. 

Βράστε το νερό και ρίξτε μέσα το ηλιέλαιο, τη χλωρίνη και το απορρυπαντικό πλυντηρίου.  Βάλτε σε μια λεκάνη το μείγμα και ριξτε μέσα τις πετσέτες να μουλιάσουν για κάμποσες ώρες. Τέλος, ξεβγάλτε στο χέρι ή ρίξτε τις στο πλυντήριο. 

Αφήστε τις να στεγνώσουν και πάλι στη βεράντα φυσικά αλλά μην κάνετε το λάθος να τις αφήσετε για πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο. Με το που στεγνώσουν μαζέψτε τις. Διαφορετικά μπορεί να κιτρινίσουν ακόμη περισσότερο. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ