Cosmote History: Η «Μηχανή του Χρόνου» ρίχνει φως στην πολυτάραχη ζωή & τη μυστηριώδη δολοφονία του βασιλιά Γεωργίου Α΄

Η σειρά ντοκιμαντέρ «Τα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Ελλάδας», σε παραγωγή COSMOTE TV, επιστρέφει την Τετάρτη 7/3 στις 21.00, με την παρουσίαση δύο ακόμα ελληνικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Αυτή την εβδομάδα, γνωρίζουμε τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Πελοποννήσου, δύο εκπαιδευτικά ιδρύματα της περιφέρειας που προσφέρουν προγράμματα υψηλής ποιότητας, αποτελώντας χαρακτηριστικά παραδείγματα της επιτυχημένης αποκέντρωσης της γνώσης.  

Τα «Τρία λεπτά για την ελληνική γλώσσα», σε παραγωγή COSMOTE TV, συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα, με νέα τρίλεπτα επεισόδια. Μέσα από αυτά, ο καθηγητής γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, εξηγεί και σχολιάζει λέξεις, γλωσσικές δυσκολίες, γραμματικά, συντακτικά, σημασιολογικά και ορθογραφικά λάθη με σκοπό την ορθότερη χρήση του προφορικού και γραπτού λόγου. Η εκπομπή προβάλλεται από Δευτέρα έως Παρασκευή, στις 20.50.

Την Κυριακή 4 Μαρτίου στις 20.00 η σειρά «Οδός Ελλήνων» επιστρέφει με νέο επεισόδιο, στο οποίο  σκιαγραφείται το πορτρέτο του Γεώργιου Δροσίνη. Ποιητής, πεζογράφος και δημοσιογράφος, ο Δροσίνης συγκαταλέγεται στους πρωτοπόρους της Νέας Αθηναϊκής Σχολής και κατάφερε με το έργο και τη δράση του να ανανεώσει τα ελληνικά γράμματα και τον ελληνικό πολιτισμό. Την ίδια ημέρα στις 21.00, στα πλαίσια του μηνιαίου αφιερώματος «Επανάσταση 1821», δεν χάνουμε το «1821: Ο ξεσηκωμός του γένους», ένα ντοκιμαντέρ για την Αναγέννηση του Έθνους με γεγονότα και εικόνες που αφορούν μεταξύ άλλων την προετοιμασία του Αγώνα, το έργο της Φιλικής Εταιρείας, τις πρώτες μάχες για Ανεξαρτησία και την ίδρυση του ελληνικού κράτους. 

Η σειρά «Οδύσσεια Μαγειρικής», συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι στην Ελλάδα,  με τρία νέα επεισόδια  αυτήν την εβδομάδα στα νησιά του Αιγαίου. Με έμπνευση από τις τοπικές κουζίνες αλλά και την αρχαιοελληνική διατροφή, ο σεφ Γιώργος Γεράρδος μαγειρεύει μοναδικές συνταγές (Πέμπτη 1/3, Σάββατο 3/3 και Τρίτη 6/3 στις 18.00). 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ