Πορτοκαλί! Το χρώμα - βασιλιάς μαζί με μώβ της λεβάντας, το πράσινο της μέντας & το κίτρινο του πεπονιού

Με την υπογραφή Jimmy Choo και λαμπερό ύφασμα.

Τα παπούτσια με την μπαρέττα μοιάζουν με αυτά της Σταχτοπούτας. Μόνο που τα χρώματα δεν είναι ασημένια ή χρυσά αλλά πορτοκαλί. Ναι, είναι το απόλυτο χρώμα της σεζόν.
Δύο ψιλόλιγνα κορίτσια με πορτοκαλί φορέματα σε απαλό σουέτ, κρύβονται πίσω από ένα τεράστιο μεταξένιο μαντήλι.

Το φουλάρι σε λευκά, φούξια, μωβ, μπλε και το must χρώμα της σεζόν το εκτυφλωτικό πορτοκαλί, φέρει σχοινιά και κόμπους. Οι κόμποι λευκοί και εκρού, παραπέμπουν σε θάλασσες, καράβια, ίσως σε κάποιο πολυτελές yacht, μακρινό όνειρο για τους περισσότερους.

Τα πέδιλα των κοριτσιών με την μπαρέττα ψηλά στον αστράγαλο, είναι επίσης σε πορτοκαλί και σοκολά χρώματα. Πραγματικά υπέρκομψα. Η διαφημιστική καμπάνια του οίκου Hermes για την άνοιξη-καλοκαίρι είναι πραγματικά ιδιαίτερα εντυπωσιακή.

Τα φουλάρια μπορούν πάντα να χαρίσουν αυτή την μοναδική, elegant νότα πάνω από το φόρεμα, το ταγιέρ, μια μπλούζα ή ένα πουκάμισο. Ο εμβληματικός γαλλικός οίκος όπως και οι ιταλικοί Salvatore Ferragamo και Emilio Pucci χρησιμοποιούν το εκρηκτικό, αισιόδοξο πορτοκαλί για τις δημιουργίες τους. Φουλάρια, εσάρπες, μαντήλια μικρά και μεγάλα σε εκθαμβωτικό πορτοκαλί.

Τα φορέματα Fendi από πορτοκαλί μουσελίνες κλέβουν ματιές. Ακριβώς όπως και τα μεταξωτά πουκάμισα του ιταλικού brand τα οποία συνδυάζονται εξαιρετικά με μεγάλες τσάντες από της νέας κολλεξιόν. Πορτοκαλί μικρές και μεγάλες τσάντες, κολλιέ, παπούτσια, ακόμα και πορσελάνινα τασάκια για να χαρίζουν αυτή την απαραίτητη νότα κομψότητας στα σπίτια της άνοιξης.

Οι οίκοι Chanel και L’oreal έχουν δημιουργήσει κραγιόν και λιπ γκλος σε πορτοκαλοκόκκινα χρώματα. Το πορτοκαλί «ζωγραφίζει» ακόμα και τα μάτια των γυναικών που όταν έχουν «πάρει» το ηλιοκαμένο χρώμα του ήλιου, δείχνουν πολύ sexy.

Τα πασίγνωστα ανδρικά μαγιώ Vilebrequin σε λευκή βάση με εντυπωσιακά πορτοκαλί designs. Τα κορίτσια επιλέγουν τα πορτοκαλί μπικίνι και resort wear της Menestho, ενός brand που χρησιμοποιεί οργανικά, πολύ υψηλής ποιότητας υλικά. 


Τα πορτοκαλί της Ριάνα, οι μαρινιέρες, το ροζ των ζαχαρωτών

Η Ριάννα συνδυάζει το πολύ trendy «κίτρινο του πεπονιού», με τουρμπάνι σε πορτοκαλί του Emilio Pucci για μια φωτογράφηση από τον διάσημο φωτογράφο και εικαστικό (στην Ελλάδα τον έκανε γνωστό ο συλλέκτης Δάκης Ιωάννου) Jurgen Teller.

Οι μαρινιέρες οι οποίες έχουν επανέλθει πολύ δυναμικά τα τελευταία χρόνια, δεν φέρουν μόνο λευκές, μπλε ή κόκκινες ρίγες. Οι ρίγες τη φετινή άνοιξη και το καλοκαίρι είναι πορτοκαλί.

Το brand Designal Couture έχει στην κολεξιόν του την ωραιότερη της σεζόν. Ο οίκος Burberry χρησιμοποιεί το πορτοκαλί στα σακάκια του με τα χρυσά κουμπιά. Ο Louis Vuitton «ζωγραφίζει» τις τσάντες “Alma” και τα φουλάρια του σε πορτοκαλί χρώματα.

Ο Valentino Garavani δημιουργεί παντελόνια, φόρμες, ζυπ-κυλότ σε πορτοκαλί με «λεπτομέρειες» από λευκές δαντέλες, κάποιες φορές για πολύ θηλυκό touch. Ο οίκος Celine εμπνεύστηκε την τσάντα “Foulard” από πορτοκαλί jersey de soie.

Οι συγκεκριμένες τσάντες που μοιάζουν με αυτές που οι γυναίκες κρατούν σε μακρινές, εξωτικές χώρες (μεταφέρουν πράγματα αλλά και τα μωρά τους μέσα σε αυτές), είναι ιδιαίτερα trendy. Η γνωστή διεθνής φίρμα καλλυντικών Sisley, δημιούργησε ένα κρυστάλλινο μπουκάλι σε πορτοκαλί χρώματα για το καινούργιο της άρωμα Izia. Το κρατάει στα χέρια του ένα κορίτσι, το οποίο φοράει outfit στα παστέλ της άνοιξης.

Τα παστέλ, το πράσινο της μέντας, το μωβ της λεβάντας, το κίτρινο του πεπονιού, το babyblue, τα ροζ των ζαχαρωτών, είναι τα απόλυτα χρώματα για την άνοιξη και το καλοκαίρι. Το πορτοκαλί όμως κυριαρχεί.

Σε εποχές παγκόσμιας οικονομικής κρίσης χρειαζόμαστε «πινελιές» αισιοδοξίας
Οι τσάντες-πόλεις και ο Balenciaga, ο Κάνιε Γουέστ, ο Αρμάνι

Ο οίκος Balenciaga ο οποίος έχει παρουσιάσει μια από τις πλέον ευφάνταστες συλλογές για την άνοιξη και το καλοκαίρι, μας ξαφνιάζει ευχάριστα με πορτοκαλί κολλάν, μεταξένιες πολύ ψηλές μπότες που συνδυάζει με μακριές πουκαμίσες και υπερμεγέθεις τσάντες. Οι συγκεκριμένες τσάντες “Bazar” XL γράφουν πάνω ονόματα πόλεων.

Paris και ο πύργος του Αϊφελ σε μια φωτό που θυμίζει ζωγραφιά, London και το Big Ben, New York και κάποια από τις πολυσύχναστες λεωφόρους στο μπροστινό μέρος της τσάντας. Τα πιο οικονομικά brands όπως το H & M συνδυάζει τα ελαφριά πορτοκαλί πουλόβερ της άνοιξης με καρό παντελόνια και μποτίνια γεμάτα ασημένια, εκτυφλωτικά κρύσταλλα.

Τα αθλητικά παπούτσια που σχεδίασε ο Κάνιε Γουέστ (ράπερ, designer,κυρίως όμως … σύζυγος της Κιμ Καρντάσιαν), σχεδίασε αθλητικού τύπου παπούτσια για τη Nikeσε off-white με μαύρες και τις απαραίτητες πορτοκαλί λεπτομέρειες, σύμφωνα με το in.gr.

Ο Giorgio Armaniγοητεύτηκε επίσης από το πορτοκαλί. Ολόσωμη πορτοκαλί φόρμα που συνδυάζει με μαύρη ζακέτα από πολύτιμα φτερά. Τα φορέματα από τούλια με πολλά βολάν σε πορτοκαλί (αλλά και πολλά σε απαλό ροζ) με την υπογραφή Molly Goddard.

Τα Mules και οι τσάντες

Πορτοκαλί λεπτομέρειες για τα Mules των οίκων Charlotte Olympia (με χαμηλό τακούνι) και ManoloBlahnik (σέξι στιλέττος). Πορτοκαλί φιόγκοι στα μαύρα πέδιλα του brand Stella Luna και της «παντόφλες» του Ιταλικού οίκου Sergio Rossi. Το πορτοκαλί κυριαρχεί και στις δημιουργίες PierreHardy.

Οι τετράγωνες τσάντες είναι ζωγραφισμένες σε έντονο πορτοκαλί και απαλό ροζ. Στα ίδια χρώματα και τα χαμηλοτάκουνα Mules. Πορτοκαλί και μαύρο για τις τσάντες Giambattista Valli.

Πορτοκαλί μποτίνια για να κάνουν αντίθεση με τα κατάλευκα σύνολα από το Maison Margiela. Πορτοκαλί τσάντες από τα brand Mulberry, Garven, Kate Spade (έχει δημιουργηθεί χαμός με την τσάντα σε σχήμα αστακού), Hugo Boss, Proenza Schouler.

Φορέματα, designs by Etro, φούστες Gucci και εκκεντρικά γυαλιά

Τα μιλιταίρ φορέματα Joseph είναι «ζωγραφισμένα» με πορτοκαλί χρώματα. Τα ζακέτα και μπουφάν Tommy Hifliger είναι επίσης πορτοκαλί. Η Ριάννα χρησιμοποιεί το πορτοκαλί στην κολεξιόν που σχεδιάζει για την Puma. Η συλλογή Fenty Puma by Rihanna έχει να παρουσιάσει «κομμάτια» σε εκρηκτικό πορτοκαλί όπως ένα βινύλ μπουφάν.

Πορτοκαλί και στα παρεό της Tory Burch, τα κοστούμια Marc Jacobs, τις φόρμες με το βαθύ ντεκολτέ του οίκου Missoni. Πορτοκαλί και στα υπέροχα ευφάνταστα designs byEtro, στον οίκο Moschino (φουρώ κοντά και λουλούδια), τα φορέματα τύπου κομπινεζόν του Salvatore Ferragamo.

Το στενό φόρεμα όλο από παγιέτες της Bottega Veneta, είναι εκθαμβωτικό για hot ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές νύχτες, τα sexyoutfits της Donatella Versace είναι ό,τι καλύτερο για τις γυναίκες που γνωρίζουν από σωστές στυλιστικές επιλογές.

Στον οίκο Dolce & Gabbana γίνεται χορός με τα εντυπωσιακά χρώματα. Πορτοκαλί σε ρούχα, παπούτσια, αξεσουάρ και τις εκπληκτικές ψάθινες καπελίνες που θυμίζουν ντίβες της Τσινετσιτά! Στον οίκο Gucci έχουν δημιουργήσει μακριές μεταξένιες φούστες σε πορτοκαλί που συνδυάζουν με ζακέτες από ολόχρυσες παγιέτες.

Στην Prada τα πορτοκαλί σακάκια και οι φαρδιές μακριές φούστες κερδίζουν τις εντυπώσεις. Πορτοκαλί και στον κλασικό γαλλικό οίκο Leonard. Ογκώδες πορτοκαλί φόρεμα με τεράστια βολάν για την Vivienne Westwood.

Πορτοκαλί ζακέτες με «όγκο» για τον Lanvin. Πουκάμισα με βολάν σε «κολλεγιακό στυλ» για την Prada. Πορτοκαλί εκκεντρικά γυαλιά για τους AnnaSui Stella Jean και Ache Studios. Η μόδα είναι όμορφη, εντυπωσιακή, διασκεδαστική. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ