Η Ντίνα Νικολάου στα κέφια της: Φτιάχνει πεντανόστιμη τυρόπιτα με φύλλο κανταΐφι και σύκα

Πολύ ωραία συνταγή... εύκολη και πρωτότυπη!

Υλικά

Για το κανταΐφι
500 γρ. φύλλο κανταΐφι Ζύμη Ψαχνών
150 γρ. βούτυρο Lurpak
Για τη γέμιση

200 γρ. τυρί Arla αυθεντικό regato, τριμμένο
200 γρ. τυρί Arla mozzarella, τριμμένη
100 γρ. μπλε τυρί Δανίας Castello Danablu, θρυμματισμένο
1 φλιτζ. τσαγιού σύκα αποξηραμένα, ψιλοκομμένα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για την κρέμα

4 αβγά
400 γρ. κρέμα γάλακτος Arla με 36% λιπαρά
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ Γιώτης
αλάτι & φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Ανοίγουμε το φύλλο κανταΐφι και με τα χέρια μας ανοίγουμε τις ίνες του. Κόβουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι σε μικρά κομμάτια.
Μεταφέρουμε το ψιλοκομμένο κανταΐφι σε ένα wok και το στεγνώνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και αρχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν όλες οι ίνες από το λιωμένο βούτυρο και να ροδίσει.
Σε ένα μπολ βάζουμε την μοτσαρέλα, το ρεγκάτο, το μπλε τυρί Δανίας, τα αποξηραμένα σύκα και το πιπέρι.
Απλώνουμε σε ένα ταψί διαμέτρου 28 εκ., την μισή ποσότητα από το καβουρδισμένο κανταΐφι και καλύπτουμε με το μείγμα των τυριών. Τέλος, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο κανταΐφι.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με την κρέμα γάλακτος, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε την τυρόπιτα.
Ψήνουμε την τυρόπιτα στο φούρνο για 45 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε την πίτα να σταθεί για 15 λεπτά και σερβίρουμε.

 

WHO IS WHO


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ