Η κατολίσθηση που πλήγωσε τον ισθμό της Κορίνθου - Θα παραμείνει για 15 μέρες τουλάχιστον κλειστός (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες από τον ισθμό αν μη τι άλλο εντυπωσιάζουν.

Εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας των τελευταίων 24ωρων, η διώρυγα της Κορίνθου θα χρειαστεί να παραμείνει κλειστή για 15 και πλέον μέρες έπειτα από την κατολίσθηση χωμάτων και βράχων.

Το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή, απαγόρευσε τη διέλευση των πλοίων, που αναγκαστικά θα πρέπει να διέρχονται αυτό το διάστημα, από τη νότια και δυτική Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, "τα συνεργεία προχωρούν στην αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος ενώ γίνονται όλες οι απαραίτητες εργασίες για την αποκατάσταση της λειτουργίας της διώρυγας".

"Εξαιτίας των ραγδαίων βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών, σημειώθηκε αποκόλληση χωμάτινων όγκων από τα πρανή της διώρυγας στην πλευρά της Στερεάς Ελλάδος, με αποτέλεσμα να διακοπεί η λειτουργία της Διώρυγας. Το προσωπικό της Διώρυγας αντελήφθη αμέσως το φαινόμενο και διέκοψε την κυκλοφορία των πλοίων", σημειώνεται.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ ΜΠΕ, η ανακοίνωση συνεχίζει ως εξής: "Τα συνεργεία μας προχωρούν ήδη σε αποτίμηση του μεγέθους του προβλήματος με βάση την ογκομέτρηση των χωμάτινων όγκων που μετακινήθηκαν, ενώ παράλληλα γίνεται και η απαραίτητη προετοιμασία για τις εργασίες αποκατάστασης".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ