Να γιατί δεν πρέπει να αλλάξεις ποτέ αυτό που είσαι!

Όπως είπε ο Όσκαρ Ουάιλντ “Να είσαι ο εαυτός σου. όλες οι άλλες θέσεις είναι πιασμένες”.

Δεν είναι λίγες οι φορές που επιχειρούμε να αλλάξουμε αυτό που είμαστε για να είμαστε περισσότερο αρεστοί στους άλλους. Αυτό δεν συμβαίνει μόνο για τις ερωτικές μας σχέσεις, αλλά και για τις φιλικές.

Δεν μπορούμε ποτέ να κατανοήσουμε πώς η συμπεριφορά μας  φαίνεται στους άλλους, όπως κι οι άλλοι δεν μπορούν ποτέ να γνωρίζουν πώς φαίνεται η συμπεριφορά τους σε εμάς.

Μας είναι δύσκολο να αντιληφθούμε πώς συμπεριφερόμαστε στους άλλους, ενώ μας είναι πιο εύκολο να αναγνωρίσουμε τα συναισθήματα που κρύβονται πίσω από αυτή μας τη συμπεριφορά. Σε αυτό μας βοηθάνε οι μορφασμοί των άλλων και ο τρόπος που μας μιλάνε.

Δεν κατανοούμε εύκολα τη συμπεριφορά μας παρά μόνο τα συναισθήματα που δημιουργούν αυτή τη συμπεριφορά. Επίσης, υποψιαζόμαστε το πώς μας βλέπουν οι άλλοι από τους μορφασμούς του προσώπου τους και τον τρόπο που μας μιλάνε.

Η διαρκής ανάγνωση, όμως, κάποιου άλλου για να μάθουμε τί του αρέσει και τί όχι είναι μια εξαντλητική προσπάθεια.

Μη ξεχνάς πως κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός και του αρέσουν άλλα πράγματα. Δε γίνεται να αλλάζεις δέκα χαρακτήρες ανάλογα με το ποιόν έχεις μπροστά σου για να είσαι αρεστός. Είναι ψυχοφθόρο και το μόνο που καταφέρνεις είναι να χάσεις τον πραγματικό εαυτό σου και να χάσεις και τους ανθρώπους που θα σε αγαπήσουν για αυτό που πραγματικά είσαι.

Είναι μια πραγματικά εξαντλητική μάχη να αλλάξεις εσένα για να γίνεις κάτι που αρέσει στους άλλους, σύμφωνα με την tsemperlidou.gr.

Το να αγνοείς πράγματα που είναι εναντίον των δικών σου πεποιθήσεων προκαλεί τόσο πνευματική όσο και συναισθηματική αποστράγγιση. Έτσι, γίνεται δύσκολο να καταλάβεις ποιός είσαι και τί σου αρέσει και τί δεν σου αρέσει, επειδή περνάς τόσο πολύ χρόνο υιοθετώντας χαρακτηριστικά που αρέσουν στους άλλους.

Και στο κάτω-κάτω της γραφής γιατί να αλλάξεις; Να γίνεις κάτι άλλο από αυτό που είσαι; Να χάσεις τον εαυτό σου;

Αξίζει πραγματικά τον κόπο;

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ