Σπύρος Σούλης: 7 πράγματα που δεν πρέπει να έχετε ποτέ στο υπνοδωμάτιο αν θέλετε να κοιμάστε ήρεμοι!

Το υπνοδωμάτιο πρέπει να είναι ο χώρος που αποτελεί το προσωπικό σας ησυχαστήριο.

Αυτό τουλάχιστον λέει η θεωρία, η πραγματικότητα ωστόσο είναι λίγο διαφορετική – πεταμένα ρούχα, βιβλία, πράγματα κάτω από το κρεβάτι, κ.α.

Ποιο είναι, λοιπόν, το μυστικό για να παραμείνει ο χώρος σας τακτοποιημένος και να αποτελεί όντως ένα δωμάτιο που θα σας ηρεμεί και θα σας χαλαρώνει; Θα καταφέρετε να το πετύχετε κρατώντας τα παρακάτω 7 πράγματα έξω από την πόρτα του, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Λογαριασμοί και διάφορα χαρτιά

Αν θέλετε ένα χώρο για να κοιμάστε εύκολα και ήρεμα, τότε θα πρέπει να αφήσετε απ’ έξω οτιδήποτε έχει να κάνει με δουλειά και υποχρεώσεις. Οι λογαριασμοί και άλλα έγγραφα σας υπενθυμίζουν ότι πρέπει να τακτοποιηθούν. Αφήστε τα λοιπόν σε κάποιον άλλο χώρο και ασχοληθείτε μαζί τους όταν έρθει η ώρα.

Τεχνολογία

Προσπαθήστε να αφήσετε οποιαδήποτε οθόνη έξω από τον χώρο που κοιμάστε. Οι οθόνες εκπέμπουν μπλε φως, κάτι που διεγείρει τον εγκέφαλο και δεν σας αφήνει να χαλαρώσετε. Αν επιμένετε να έχετε μαζί σας το smartphone σας τότε χαμηλώστε πολύ την ένταση του φωτισμού της οθόνης και ιδανικά κλείστε το πριν κοιμηθείτε.

Ακατάστατο κομοδίνο

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο της ακαταστασίας στο κομοδίνο ή στο τραπεζάκι που έχετε δίπλα στο κρεβάτι σας. Άδεια ποτήρια νερού, λαστιχάκια μαλλιών και άλλα μικροπράγματα δημιουργούν ακαταστασία και δεν σας αφήνουν να χαλαρώσετε. Προσπαθήστε να το καθαρίζετε καθημερινά – παίρνει λίγα μόνο λεπτά και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει.

Πράγματα κάτω από κρεβάτι

Μπορεί κάποιοι να θεωρούν τον χώρο κάτω από το κρεβάτι ιδανικό για να αποθηκεύσουν πράγματα, αλλά δεν είναι λίγοι οι ειδικοί που υποστηρίζουν πως είναι καλύτερα αυτός ο χώρος να μένει κενός. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τον χρησιμοποιήσετε τότε επιλέξτε να αποθηκεύσετε απλά πράγματα (όπως πχ κουβέρτες) και όχι κάτι που θα βάζετε και θα βγάζετε συχνά.

Στοίβες ρούχων

Αν ξεκινάτε νωρίς τη μέρα σας θα είστε πολύ πιο ήρεμοι αν δεν αντικρίζετε στοίβες με ρούχα το πρωί που ξυπνάτε. Βάλτε τα καθαρά ρούχα στη θέση τους, τα βρώμικα στα άπλυτα και αν είναι απαραίτητο αφήστε 1-2 ρούχα σε μια καρέκλα – όχι όμως περισσότερα!

Διάφορα προϊόντα και καλλυντικά

Φυσικά μπορείτε να έχετε ένα make up ή κάποια κρέμα στο υπνοδωμάτιο, αλλά μην συγκεντρώνετε πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε. Αν υπάρχουν πράγματα που έχετε να χρησιμοποιήσετε πάνω από 6 μήνες απλώς πετάξτε τα – στο μόνο πράγμα που εξυπηρετούν είναι η ακαταστασία.

Βιβλία

Εννοείται πως μπορείτε να έχετε 1-2 βιβλία δίπλα στο κρεβάτι σας – αυτά που διαβάζετε την συγκεκριμένη περίοδο. Τα υπόλοιπα, όμως, βάλτε τα στη θέση τους στη βιβλιοθήκη και μην τα συγκεντρώνετε στο πάτωμα. Μαζεύουν σκόνη και έχουν επίδραση στην ποιότητα του αέρα που αναπνέετε καθώς ξεκουράζεστε!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ