"Παρ' όλα αυτά" υπό την αιγίδα της Ε.Α.Ε στο Από Μηχανής Θέατρο - Εννιά μαρτυρίες γυναικών για τον καρκίνο...

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ε. Φιλόπουλος, η Σκηνοθέτης της παράστασης κ. Γ. Μαυραγάνη, ο Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου της Ε.Α.Ε κ. Ι. Ντίνος και οι συμμετέχουσες της παράστασης.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας κ. Ευάγγελος  Φιλόπουλος αναφέρθηκε στην πρωτοποριακή για τη χώρα μας θεατρική παράσταση, που στόχο έχει να αναδείξει το ταξίδι των ασθενών μέσα από τη νόσο του καρκίνου, έτσι ώστε με τη βοήθεια της καλλιτεχνικής παρέμβασης της καταξιωμένης σκηνοθέτιδας κ. Γ. Μαυραγάνη, να δώσει το ερέθισμα στους θεατές να βιώσουν και να μεταλλάξουν τις προκαταλήψεις και τους φόβους τους, σε συναισθήματα ανάτασης της καθημερινής ζωής τους.

Η Σκηνοθέτης της παράστασης κ. Γεωργία Μαυραγάνη τόνισε την ιδιαίτερη σημασία της δημιουργίας μιας παράστασης με το θέμα αυτό, η οποία σε οδηγεί κάτω από τέτοιες συνθήκες να δεις τη ζωή σου με ένα διαφορετικό τρόπο.

Οι γυναίκες με σοβαρότητα, τόλμη αλλά και με ένα δικό τους μοναδικό τρόπο εντάχθηκαν σ’ αυτή την παράσταση με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό. Είναι οι μαρτυρίες τους, οι ιστορίες τους όπως τις έχει βιώσει η κάθε μία ξεχωριστά.  

Η παράσταση έχει αρκετά στοιχεία του θεάτρου - ντοκουμέντο. Είναι μια παράσταση καλλιτεχνικών αξιώσεων που καταφέρνει μέσα από την τέχνη να μετατρέψει κάτι δυσάρεστο,  δύσκολο και βαρύ σε κάτι πολύ όμορφο.

Ο Επιστημονικός υπεύθυνος του Κέντρου (ΚΕ.Υ.Ε.Ε.Ψ.Ο.) της Ε.Α.Ε κ. Ιωάννης Ντίνος από τη δική του πλευρά, αναφέρθηκε στην παράσταση ως το αποκορύφωμα μιας δράσης που έχει ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο και εντάσσεται στα πλαίσια των υπηρεσιών ψυχοκοινωνικής υποστήριξης της Ε.Α.Ε. για ασθενείς που επιβίωσαν της ασθένειας του καρκίνου.

Ενώ συμπλήρωσε ότι, αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία απ’ όλα, είναι να συνειδητοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο η ασθένεια συνδέεται με τη ζωή και οι ασθενείς να ξαναπιάσουν το νήμα της ζωής με διαφορετικούς όρους. Η παράσταση έχει ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα και μας ενδιαφέρει η συνέχεια αυτού του προγράμματος.  

Συμμετέχουν: Καλλιόπη Γανιάρη, Ελένη Γιαννακούρου, Θάλεια Νταλούκα, Γιώτα Παπαδάκη, Μάρα Παυλοπούλου, Μαίρη Τσουκαλά, Στέλλα Χατζημιχαήλ, Φωτεινή Χάψα Τζένη Δούπη

Σκηνοθετική επιμέλεια: Γεωργία Μαυραγάνη

Πρώτη Παράσταση: Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2018 και τις Παρασκευές 2/3, 9/3, 16,3, 23/3 στις 17:30

Από μηχανής θέατρο, Ακαδήμου 13, Αθήνα 104 36

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ