Σπύρος Σούλης: 8 προβλήματα στο υπνοδωμάτιο που μπορούμε να λύσουμε με αυτά τα έξυπνα tips

Όσο και να έχετε κουραστεί να φτιάξετε το υπνοδωμάτιό σας μπορεί και πάλι να νιώθετε πως κάτι του λείπει.

Αυτά είναι τα 8 πιο σημαντικά προβλήματα που αν διορθωθούν το δωμάτιό σας θα αποκτήσει χαρακτήρα, ζεστασιά και θα δείχνει πολύ πιο όμορφο!

Πρόβλημα Νο1: «Το υπνοδωμάτιο μου δεν φαίνεται χαλαρωτικό»

Αν όταν μπαίνετε στο δωμάτιό σας δε νιώθετε ιδιαίτερα ήρεμοι, τότε μάλλον φταίει η απόχρωση των τοίχων σας. Αποφύγετε έντονες αποχρώσεις και προτιμήστε χαλαρωτικά χρώματα όπως απαλές αποχρώσεις του μπλε και του κοραλί. 
Έξτρα Tip Ένα τρικ που δημιουργεί μια πιο χαλαρωτική ατμόσφαιρα είναι να συνδυάσετε 2 μόνο αποχρώσεις σε όλο το υπνοδωμάτιο. Αν είναι εφικτό χρησιμοποιήστε το χρώμα του φυσικού ξύλου ως τη μια από τις 2 αποχρώσεις καθώς οι φυσικές αποχρώσεις και τα φυσικά υλικά πάντα δείχνουν ένα δωμάτιο πιο χαλαρωτικό.

Πρόβλημα Νο2: «Το δωμάτιο δεν είναι τόσο άνετο»

Το σημείο-κλειδί στην άνεση ενός υπνοδωματίου είναι το κρεβάτι. Για να νιώθετε λοιπόν άνετα και να ξυπνάτε ξεκούραστοι επενδύστε σε ένα καλό στρώμα που θα είναι φτιαγμένο από καλής ποιότητας υλικά όπως μετάξι, κασμίρι, μαλλί και βαμβάκι. Οι μάλλινες κουβερτούλες που είναι πολύ της μόδας τελευταία, δημιουργούν μια «ψευδαίσθηση» άνεσης που είναι επίσης πολύ σημαντική.

Πρόβλημα Νο3: «Οι γείτονες μπορούν και βλέπουν στο εσωτερικό του δωματίου»

Όταν ένα δωμάτιο έχει μεγάλα παράθυρα τότε υπάρχει πάντα ο κίνδυνος να είστε εκτεθειμένοι σε αδιάκριτα βλέμματα, ειδικά αν δεν επιλέξετε τις σωστές κουρτίνες. Κρεμάστε διπλές βαριές κουρτίνες για να μπορείτε να ξεφύγετε από κάθε είδους αδιάκριτο βλέμμα, σύμφωνα με το spirossoulis.com.

Πρόβλημα Νο4: «Το δωμάτιο φαίνεται παλιομοδίτικο»

Αν έχετε επιλέξει μίνιμαλ διακόσμηση για το δωμάτιό σας, υπάρχει ο κίνδυνος να το βαρεθείτε εύκολα. Ενισχύστε λίγο τη διακόσμηση με όμορφα φυτά. Το φυτό Πόθος θα δώσει χρώμα στον χώρο σας ενώ επιπλέον καθαρίζει υπέροχα και αποτελεσματικά την ατμόσφαιρα. Επίσης, δείτε ποια έπιπλα είναι αυτά που καταστρέφουν την εικόνα του δωματίου σας και αλλάξτε τα! Δεν είναι απαραίτητο να αγοράσετε καινούρια, μπορείτε απλά να τα μεταμορφώσετε.

Πρόβλημα Νο5: «Το δωμάτιο δεν είναι φιλικό προς τα παιδιά»

Οι νέοι γονείς ξέρουν πως το δωμάτιό τους αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό των μωρών τους. Τοποθετήστε ένα χαμηλό κρεβάτι όσο τα παιδιά σας είναι μικρά για να μπορούν να ανεβαίνουν εύκολα. Τα χαμηλά κρεβάτια επίσης χαρίζουν έξτρα πόντους στιλ σε ένα δωμάτιο.

Πρόβλημα Νο6: «Το δωμάτιο είναι πολύ κρύο»

Ελέγξτε τα παράθυρά σας για να δείτε αν μπαίνει κρύος αέρας όταν είναι κλειστά και τοποθετήστε ένα ζεστό γούνινο χαλάκι στο σημείο που βάζετε τα πόδια σας όταν ξυπνάτε κάθε πρωί. Τα κόκκινα, κίτρινα και πορτοκαλί χρώματα είναι ζεστές αποχρώσεις αλλά επιλέξτε τις με μέτρο γιατί είναι επίσης αρκετά κουραστικές στο μάτι.

Πρόβλημα Νο7: «Θα ήθελα το δωμάτιό μου να είναι πιο ρομαντικό»

Ο φωτισμός είναι το βασικό στοιχείο που πρέπει να κοιτάξετε όταν θέλετε ένα πιο ρομαντικό δωμάτιο. Επιλέξτε απαλό φωτισμό που ρυθμίζεται ακόμα και αν είστε ξαπλωμένοι στο κρεβάτι και ενισχύστε τη διακόσμησή σας με κεριά.

Πρόβλημα Νο8: «Το δωμάτιο δεν έχει προσωπικότητα»

Για να προσθέσετε προσωπικότητα στον χώρο σας δώστε βάση στο τι θα κρεμάσετε στους τοίχους σας. Αποφύγετε οικογενειακά κάδρα και προτιμήστε αφηρημένη τέχνη ή πίνακες με έργα που σας εμπνέουν.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ