Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Το ξέρατε; Έρευνα δείχνει πως όσο μεγαλύτερη είναι η κόρη του ματιού τόσο εξυπνότεροι είμαστε!

Κοιτάζοντας μέσα στα μάτια ενός ατόμου ανακαλύπτεις σίγουρα πολλά γι’ αυτό. Ακόμα και το επίπεδο της νοημοσύνης, όπως αποδεικνύεται.

Ο ψυχολόγος Jason S. Tsukahara και οι συνεργάτες του φαίνεται πως βρήκαν μια θετική συσχέτιση μεταξύ του μεγέθους της κόρης και της γνωστικής ικανότητας. 

Όπως είναι φυσικό, οι κόρες διαστέλλονται όταν το μάτι πρέπει να απορροφήσει περισσότερο φως, όπως όταν χρειάζεται να προσαρμοστεί σε συνθήκες ενός σκοτεινού δωματίου.

Αποδεικνύεται, όμως, ότι αλλαγές στο μέγεθος της κόρης συμβαίνουν σε μια σειρά από περιστάσεις που δεν σχετίζονται απαραίτητα με τις αλλαγές στα επίπεδα φωτός.

Η έρευνα της νευρολογίας έχει δείξει μια στενή συσχέτιση του μεγέθους της κόρης με τη δραστηριότητα της νορεπινεφρίνης, που ρυθμίζει την ικανότητα των νευρώνων να είναι πιο ευαίσθητοι σε εισερχόμενα σήματα. 

Κοινώς, είναι πιθανό ότι ο βασικός παράγοντας εδώ είναι η υψηλότερη σηματοδότηση της νορεπινεφρίνης. Θα ήταν λογικό οι πιο ευφυείς άνθρωποι να είναι πιο ευαίσθητοι σε διεγερτικά και ανασταλτικά σήματα στο νευρικό σύστημα.

Αν λοιπόν τα υψηλότερα επίπεδα νορεπινεφρίνης συσχετίζονται με το μεγαλύτερο μέγεθος της κόρης, τότε η σύνδεση έχει νόημα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ