Ο Σπύρος Σούλης οργανώνει το σπίτι μας: 11 μικρές παρεμβάσεις που υπόσχονται μεγάλα αποτελέσματα!

Πρωτότυπες, έξυπνες και χρήσιμες συμβουλές για να ανανεώσουμε τον χώρο μας μέσα από το spirosoulis.com

Πολλές φορές, μερικές μικρές παρεμβάσεις στην οργάνωση του σπιτιού σας, έχουν τη δυνατότητα να φέρουν μεγάλες αλλαγές και να αλλάξουν αρκετά την καθημερινότητά σας.

Οργανώστε την οπτική ακαταστασία - κατεβάστε όλα τα κάδρα ενός δωματίου και ξανακρεμάστε τα όλα μαζί δημιουργώντας μια γκαλερί.

Ανανεώστε τα λευκά σας είδη (πετσέτες, σεντόνια, μαξιλαροθήκες κλπ). Αν είναι φθαρμένα και τα χρησιμοποιείτε πολύ καιρό, ίσως ήρθε η ώρα να τα ανανεώσετε και να προμηθευτείτε καινούργια.

Οργανώστε την κουζίνα σας αποθηκεύοντας τα κουζινικά σκεύη που χρησιμοποιείτε σπάνια στο ντουλάπι κάτω από τον νεροχύτη ή σε ένα βαγονέτο και απελευθερώστε χώρο για τα σκεύη που χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Αν δεν σας εξυπηρετεί το καθημερινό σας μαχαίρι, μην αναβάλετε να αγοράσετε ένα καινούργιο. Θα σας κάνει τη ζωή πολύ πιο εύκολη.

Δώστε ζωή σε μια άδεια γωνιά του σπιτιού σας με ένα φυτό – θα ανανεώσει το σπίτι σας και εσάς τους ίδιους!

Ίσως ήρθε η στιγμή να ανανεώσετε το «συρτάρι – χάος» που διατηρείτε σε αυτή την κατάσταση εδώ και χρόνια. Μην στερείτε από τα αντικείμενα την πραγματική τους θέση και μην στερείτε από τον εαυτό σας να μπορείτε να βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Θυμάστε πόσο καλά περνούσατε ως έφηβοι όταν αποφασίζατε να αλλάξετε τη διάταξη των επίπλων στο δωμάτιό σας; Ξανακάντε το – πραγματικά, θα σας ανανεώσει!

Δημιουργήστε τάξη. Για παράδειγμα: αν σας αρέσει ο καφές, φτιάξτε έναν δίσκο που θα περιέχει, εκτός από τον καφέ και τη ζάχαρη, την αγαπημένη σας κούπα και κουτάλια.

Κερδίστε χώρο αποθηκεύοντας τα χειμωνιάτικα (ή αντίστοιχα τα καλοκαιρινά) ρούχα σε σακούλες με κενό αέρος!

Αν έχετε στην ντουλάπα σας ρούχα που δεν τα έχετε αγγίξει τα τελευταία 2 χρόνια, ίσως ήρθε η ώρα να τα βγάλετε από τις κρεμάστρες και να τα χαρίσετε. Κάποιος τα έχει ανάγκη και η ντουλάπα σας θα σας ευχαριστεί.

Τώρα που η ντουλάπα σας έχει χώρο, απελευθερώστε ένα ράφι και μετατρέψτε το σε κάτι ιδιαίτερο: ράφι δώρων (όπου θα έχετε τα χαρτιά περιτυλίγματος κλπ), ράφι αποκριάτικων ρούχων ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε, σας αρέσει και – κυρίως – βοηθάει το σπίτι σας να παραμείνει οργανωμένο!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ