Απίθανα σουδάκια με παρφέ φράουλα και ροζ σοκολάτα από την εκπληκτική Ντίνα Νικολάου

Εντυπωσιακά, δροσερά και φραουλένια σουδάκια. 

Σουδάκια με παρφέ φράουλα και ροζ σοκολάτα

ΥΛΙΚΑ

130 γρ. γάλα πλήρες
130 γρ. νερό
130 γρ. βούτυρο
165 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μεγάλα αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
1 πρέζα αλάτι
600-700 γρ. παγωτό παρφέ φράουλα, ΔΩΔΩΝΗ
200 γρ. ροζ σοκολάτα σε σταγόνες (θα την βρείτε σε όλα τα σούπερ μάρκετ)
100 γρ. κρέμα γάλακτος

Ευχαριστούμε την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζω το γάλα, το νερό, το βούτυρο και το αλάτι. Βάζω στη φωτιά και αφήνω να πάρουν βράση τα υλικά και να λιώσει το βούτυρο.
Χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω το αλεύρι. Με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύω δυνατά μέχρι να δημιουργηθεί μια σφιχτή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλα. Αποσύρω από τη φωτιά και αδειάζω τη ζύμη μέσα στον κάδο του μίξερ.
Βάζω σε λειτουργία το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα και ρίχνω το πρώτο αυτό. Μόλις ενσωματωθεί εντελώς, προσθέτω το δεύτερο. Συνεχίζω την διαδικασία με τον ίδιο ρυθμό μέχρι να προσθέσω όλα τα αυγά.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 200°C.
Στρώνω τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί. Βάζω την ζύμη σε ένα κορνέ και φτιάχνω μικρές μπαλίτσες ζύμη φροντίζοντας να έχουν απόσταση μεταξύ τους.
Βάζω στο φούρνο και ψήνω για 10 λεπτά. Χαμηλώνω τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζω το ψήσιμο για 10 λεπτά ακόμα.
Βγάζω τα σουδάκια και τα αφήνω σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Σε ένα μικρό μπολ βάζω την ροζ σοκολάτα με την κρέμα γάλακτος και ζεσταίνω στα μικροκύματα για λίγα δευτερόλεπτα. Ανακατεύω καλά.
Βγάζω το παγωτό από το ψυγείο.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβω το κάθε σουδάκι στη μέση. Με ένα σκουμπ φτιάχνω μικρές μπάλες από το παγωτό και τοποθετώ την μπαλίτσα στο κάτω κομμάτι του σου.
Σερβίρω τα σουδάκια σε μια πιατέλα και με ένα κουτάλι τα καλύπτω με την ροζ σάλτσα σοκολάτας.

 

WHO IS WHO


Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ